Skansegutten.no--

Hovedsiden
Informasjon
SB TV
SkaFo web
Nyhetsarkiv
Nyhetsbrev
Fotoalbum
Videoklipp
Gjestebok
Kontaktskjema
Linker
På stedet hvil...

Skansens Bataljon
Informasjon
Sesongprogram
Marsjrapporter
Rådet
Uniformer
Hederstegn
Lover
Historie
Sanger
Skansegutten
Sjefsregister
Kontakt
Foreldregruppen
Skanseguttenes Forening
Informasjon
Styrer/komiteer
Lover
Brushytten
Kontakt

Ønsker du å leie trommeslagere
fra Skansens Bataljon ?
*
Les mer her
Verdens stiligste buekorps
SKANSENS BATALJON
stiftet 22. mai 1860

:.Velkommen.:


VI ØNSKER ALLE VÅRE BESØKENDE EN RIKTIG GOD JUL!


HUSK Å DELTA I VÅR JULEKALENDER
LITT LENGRE NEDE PÅ DENNE SIDENPublisert 14. desember 2009

GIV AKT!
Avtroppende skansesjef Norman Zachariassen gikk rett fra skanseuniformen til kongens klær. I siste utgave av "Gardisten" pryder denne stolte skansegutten selveste forsiden av bladet. Selv om det er meget stor forskjell mellom det å være buekorpsgutt og miltær har han nok en god ballast når det gjelder disiplin og kommandoer.

Vi ønsker han lykke til videre med verneplikten og vi gleder oss til å få ham tilbake som ivrig gamlekar.


Se hele bladet her
(ekstern link)


Publisert 14. desember 2009

Det skinner på Skansen !

Skansens Bataljon er ett av byens tradisjonsrike buekorps og feirer 22. mai 2010 sitt 150. år.
Som byens eneste jubilerende buekorps i 2010 satser man på store opplevelser for både store og små.

At man går inn i et stort jubileumsår markeres allerede fra desember måned ved at man tenner lys på brannstasjonen – lys som vil gjøre at hele byen og halve Laksevåg kan se brannstasjonen på Skansen også i mørket. Dette har aldri før vært gjort!

Brannstasjonen er helt nylig pusset opp utvendig og malingen er endelig tørket. Bergen Kommune har kommet buekorpset i møte og (den første) gaven fra kommunen er nymalte, flotte lokaler som gjør bygningen til det den faktisk er – et smykke for byen. Takk til BKB for dette!

Skansens Bataljon gjør bygningen synlig for alle bergensere i en måneds tid framover – og markerer slik inngangen til jubileumsåret 2010.

Vi retter en stor takk til selskapene Myriad Gruppen og Hagmyr Eiendom for sitt økomiske bidrag! Takk også til Bergen Brannvesen som stilte ivrig og kjapt opp når vi trengte hjelp til litt justeringer.
Et mesterverk!
- Skansens Bataljon har vunnet "BUEKORPS PRISEN 2009" i Pepperkakebyen!

Skansens Bataljon sitt fantastiske bidrag til pepperkakebyen er blitt lagt merke til. Det er ingen tvil- selv som pepperkaker er og blir Skansens det stiligste buekorpset i byen. Skansens Bataljon har vunnet "BUEKORPS PRISEN 2009" i Pepperkakebyen!

Torsdag 17. desember klokken 12.00 vil vi få overrakt prisen i pepperkakebyen. Det er ønskelig at så mange som mulig av de aktive skansegutter kan møte, offiserene ringer rundt å informerer de nærmeste dagene. Spørsmål kan rettes til sjef Jørgen på telefon 928 65 380 eller til foreldregruppens Brit Moldestad på telefon 922 26 355.

Les mer om ideen bak mesterverket her
Skansegutten.no presenterer
Julekalenderen 2009

- 19. desember -
Hva har adjutanten på uniformen
som ingen andre offiserer har?


Riktig svar 18.des.: Danmark i 2007

Ukesvinner 9-15. des.: Morten Reksten
Ukesvinner 1-8. des. : Finn Bindoff, Paradis


Navn: :
E-post :
Ditt svar : :
 


Info om kalenderen:

- Nytt spørsmål hver dag frem til 24. desember. Kun 1 svar per person per dag.

- Ukesgevinster. Trekning 8, 15, 22 og 24. desember. Hvis du deltar flere ganger i løpet av uken vil du selvfølgelig ha større sjanse til å vinne.

- Den med flest riktige svar frem til 24. desember vinner en bonus premie!

- Vinnerene vil bli kontaktet på e-post, og vil få tilsendt en flott overraskelse i posten. Spørsmål om kalenderen kan sendes til webredaktøren.

Publisert 30. november 2009
Pepperkorpset

Onsdag 25. november stilte mange skansegutter opp for å lage vårt bidrag til Pepperkakebyen. Restultatet ble et flott pepperkakeverk av Skansens Bataljon. Foreldregruppen stilte opp med nødvendig utstyr og brus. Og det var tydelig at guttene synes dette var kjekt.

Pepperkakebyen åpner førstkommende torsdag klokken 10.00. Alle barn under 12 år kommer gratis inn. Vi håper så mange så mulig tar turen innom og ser det ferdige resultatet.

Les hele saken - Se flere bilderPublisert 23. november 2009
Pepperkake baking


Som de fleste sikkert har fått med seg er det noen som har rasert Bergen sin kjære pepperkakeby. Skanseguttene ønsker å gi sitt bidrag til oppbyggingen av pepperkakebyen.

Så førstkommende onsdag 25. november blir det baking og pynting på Skansen fra klokken 18.00 og utover kvelden.


Kanskje vi klarer å gjennskape mesterverket fra 2003. Nemlig Skansen Brannstasjon i pepperkakeutgave (bildet). Bygget av tidligere skansesjefer Ørjan Mjøs og Lars Petter Jørgensen.

Les hele saken - Se bilder fra 2003Storfint besøk på midtfjellet


To verdenskjendiser er nå kommet til Brushytten. Donald og Mikke står nemlig nå i stram giv akt bak hytten. Og du er hjertelig velkommen til å sette deg ned sammen med dem.

Åsane Sand- og Singel har nemlig gitt to benker i gave til hytten og byens turgåere. Begge benkene er laget i stein og er plassert på hver sin side av hytten. På fremsiden mot Rundemansveien står en enkel benk uten rygg. Den er imidlertid plassert inntil veggen, slik at om en skulle være riktig så sliten er det mulig å lene seg tilbake og finne støtte i hytteveggen.

Den andre benken er en attraksjon i seg selv. Disney-figurene Donald og Mikke Mus utgjør nemlig benkens sidestøtter og vi er ganske sikre på at den vil bli barnas favoritt. Benken får du midt imot når du går ut døren på hyttens bakside.

Begge benkene er en gave fra Arvid Toppe og Åsane Sand- og Singel (Steinsenteret) og vi er overbeviste om at turgåerne vil bli like takknemlige som det hyttestyret er for gavene
.

Les hele saken
- Se flere bilderPublisert 29. oktober 2009


Skansens Bataljon er endelig tilknyttet Grasrotandelen og kan dermed motta støtte hver gang du spiller med spillerkortet ditt. For å knytte deg til Skansens Bataljon går du til din spillkommisjonær og de vil hjelpe deg derfra.

Vårt organisasjonsnummer er 994 529 242

Les mer her og skriv ut pdf-fil som du kan ta med til din komminsjonær. Du kan også registrere det via sms og internett.


Vi håper du vil støtte oss gjennom Grasrotandelen!

Hilsen Rådet 2010Publisert 29. oktober 2009


Buekorpsenes Dag 2010
Neste år er det klart for nok en Buekorpsenes Dag. Dagen hvor alle buekorpsene og gamlekarforeninger samler seg og viser seg frem for Bergen By. Buekorpsenes beste trommeslager og fanebærer skal også kåres denne dagen. Vi må helt tilbake til 1974 forrige gang Skansens vant trommeslager konkurransen. Så nå er det på tide med en seier.

Datoen er nå satt til 15. mai 2010. Hold av denne dagen!


Se bilder fra Buekorpsenes Dag 2006 her

Publisert 29. oktober 2009
Skanseguttene på kino

Torsdag 22. oktober var det tid for høstens 2. skanseklubb. Klokken 17.45 var tett oppunder 40 gutter møtt opp for å ta del i begivenheten.

Turen skulle gå til Bergen Kino. Da vi kom ned til kinoen ble det delt ut gratis sjokolade til alle som ville ha. Filmen som vi skulle se var den mye omtalte "Up" med norsk tale.

Filmen levde virkelig opp til sine gode kritikker! Etter at kinoen var ferdig ble troppene samlet og alle gikk samlet opp tilbake til Skansen

Håper alle koste seg på skansekubben og vi i Rådet gleder oss allerede til neste gang!

Morten Lygresten


Leie av lokaler på Skansen

I fremtiden skal alle henvendelser vedr. leie av lokaler i Skansen Brannstasjon skje elektronisk, dette for at Husstyret skal kunne ha et bedre system og kontroll på henvendelser. Det er også en fordel for dem som leier å ha en skriftlig avtale.

Ønsker du å leie Skansen Brannstasjon er du velkommen til å ta kontakt med Jan Rune Smørdal på e-post. E-posten må inneholde informasjon om ønsket dato og kontaktinformasjon. Du vil få en tilbakemelding på e-post eller telefon innen kort tid.


Les mer
Flere nyheter fra 2009
NYHETSARKIV

 

 

 

 

 

 

 

 

 

   

 

 

 

 

 

 

 


© 2008 Skansens Bataljon & Skanseguttenes Forening,
Skansen Brannstasjon, Øvre Blekevei 1, 5018 Bergen.


Design og drift: Lars Petter Jørgensen

Lyst å bli skansegutt?
Meld deg inn i verdens stiligste buekorps; Skansens Bataljon. Hos oss får du være med på mye moro!

Les merØnsker du å leie lokaler i
Skansen Brannstasjon ?
*
Kontakt
Jan Rune Smørdal


Les mer

Send oss bilder & film
E-post: skansefoto@gmail.com
MMS: 934 26 042


Fotoalbumet oppdateres kontinuerlig, med bilder fra forskjellige fotografer

Foreldregruppen
Foreldregruppen til Skansens Bataljon ønsker gjerne flere foreldre med på laget.

Har du lyst å være med å hjelpe i Skansekafeen i sesongen?

Kontakt Brit Moldestad på telefon
922 26 355


Korpsets navn er Skansens Bataljon, og dets formål er å samle gutter i godt kameratskap, samt å oppdra dem til veldisiplinerte gutter, som likeledes blir øvet i eksersis og idrett.

§1 Lover for Skansens Bataljon.

Hva er så lystelig å gå som marsjparaden oppå Skansen, hvor Fløyfjell skuer ned derpå, og skogens trær, de vakter står. Mens fanegarden bærer de gamle faner frem og hjem, de unge med geværer alltid ring vil slå om dem.

1. vers "Marsj for Skansens
Bataljon".