Juletrefesten 2004
- stor suksess


Lørdag 10. januar inviterte Skansens Bataljon alle sine medlemmer og gamlekarer, med sine familier til en 4 timers juletrefest i Gimle Forsamlingslokaler. Klokken 16.00 begynte det å strømme på med folk, og offiserene ble rett og slett sjokket over hvor mange billetter som ble solgt ved inngangen. Ved inngangen ble de ønsket velkommen av en dyktig skanseslager, og oppi i lokalet strømmet det julemusikk ut av høytalerne. Klokken 16.30 var det solgt hele 95 billetter, og sammen med offiserene og andre hjelpere, utgjør det over 100, noe som er en dobling i sammenligning med fjorårets juletrefest.

Konferansierene, Sjef 2003 Lars Petter Jørgensen og Tamburmajor 2003 Nils Bjarte Sæle, ønsket alle hjertelig velkommen klokken 16.30, og det ble vist en 5 minutters film fra fjorårets juletrefest, på storskjerm. Sjefen for sesongen 2004 Espen Wedøe ble så presentert, og han presenterte sine offiserer etter rang. Offiserene sang vår kjære bataljonsang, " Marsj for Skansens Bataljon", og fikk en stor applaus før de gikk av scenen. Sesongens fanebærer Ove utførte så den morsomme og tradisjonsrike sketsjen "Slik spiser vi IKKE", før barna fikk servert julegrøt og brus, mens de voksne kunne kose seg med kaker og boller. Under maten ble det vist film fra landturen og sesongavslutningen 2003.

Etter at både barn og voksne hadde spist seg god og mette, var det klart for de musikalske innslagene, selvfølgelig utført av årets offiserer. Også i år ble flere kjente popstjerner imitert, blant annet Outcast og Kurt Nilsen. Og alle disse innslagene ble møtt med mye latter og stor applaus. Etter offiserene hadde tørket svetten etter alle ablegøyene på scenen var det klart for litt leker foran scenen, som ballongleken, stolleken og "venstre/høyre". Og vinnerne av lekene fikk gratis meny på McDonald's. Samtidig solgte offiserene lodder, og som vanlig ble disse solgt ut i rekordfart.

Så var det klart for kveldens overraskelse, lyset ble dempet og alle de minste satt seg ned foran scenen. Konferansier Nils Bjarte hadde den glede av å presentere tryllekunstner Anders "Andini" Hindenes. "Andini" utførte et flott trylleshow, og noen heldige fikk også komme opp på scenes å hjelpe til, og som takk for hjelpen fikk de flotte ballongdyr. Etter trylleshowet, var klokken blitt hele 19.00, og det var klart for trekning på lotteriet. Også i år var det skaffet mange flotte gevinster, og spenningen var til å kjenne på når vinnernumrene ble lest opp.

Nå nærmet det seg slutten på årets store juletrefest, men det var enda noe som gjenstod; nemlig julenissen! I år som i fjor hadde vi klart å lokke julenissen ned fra fjellet igjen, egentlig ikke så vanskelig, når vi har julegrøt på menyen. I år hadde Nissen Magnus Hamsund hele 30 minutter til rådighet. Og både store og små måtte reise seg og synge kjente og kjære julesanger, før det ble utdeling av godteposer. Nok en juletrefest med Skansens er over, og sesongen nærmer seg med stormskritt!

Vi gleder oss allerede til neste år!


Juletrefestkomiteen ønsker å rette en stor takk til foreldrene som gjorde en glimrende innsats på kjøkkenet!!! Og takk til alle små og store bedrifter som stilte opp å sponset oss med mat, og gevinster til utlodding.

[Bildegalleri]





Publisert: Fredag 16. januar 2004.
Tekst: Lars Petter Jørgensen.