Skansegutten.no
Hovedsiden
Informasjon
Nyhetsarkiv
Nyhetsbrev
Fotoalbum
Videoklipp
Gjestebok
Kontaktskjema
Linker
På stedet hvil...
Skansens Bataljon
Informasjon
Sesongprogram
Marsjrapporter
Rådet
Uniformer
Hederstegn
Lover
Historie
Sanger
Skansegutten
Sjefsregister
Kontakt
Foreldregruppen

Skanseguttenes Forening
Informasjon
Styrer/komiteer
Lover
Brushytten
Kontakt


Verdens stiligste buekorps
SKANSENS
BATALJON
stiftet 22. mai 1860

Rådets rapport
Grunnlovsdagen 17. mai 2012


Publisert: 29. mai 2012 - Tekst: Adjutant Andreas Lien


Da var sesongens absolutte høydepunkt over, og dagen som var Norges nasjonaldag er det et helt år igjen til vi skal få oppleve. Det er litt synd, for et stiligere syn enn Skansens Bataljon skal du lete lenge etter på en dag som denne.

Da offiserene allerede hadde overvært både kanonskyting, og vist sin respekt for dem som falt under krigen, kom de aller ivrigste guttene på Skansen kl. 08.00 for å innta dagens første, andre og kanskje tredje velsmakende hotdog.

Da alle guttene var kommet stilte korpset på linje kl. 08.45 og synet av en strålende fanegarde og en horde av slagere var som alltid et deilig syn. Til sammen 63* skansegutter marsjerte så og ble kommandert av den stramme skansesjefen Morten Lygresten til bautaen etter at alle uniformene var sjekket både en og tre ganger. Ved bautaen ble det avholdt ett minutts stillhet for de skanseguttene som falt i krigen. Etter en fin markering her gikk turen ned gjennom skansesvingene til Christie Krybbe hvor vi var det første buekorpset som var kommet. Her ventet vi en stund på de andre korpsene vi skulle møte.

Så bar turen til Festplassen, og det i perfekt marsjvær! Det var akkurat varmt nok, akkurat nok sol og akkurat nok regndråper til at det nesten ikke regnet i det hele tatt. Et stykke vekke ble vi stående og vente en god stund før vi likegodt ble kastet rett ut til løvene og marsjerte ut i flaggtoget. Og i flaggtoget gikk alt som det skulle. Disiplinen var eksemplarisk, marsjeringen nydelig og den stoltheten guttene viste varmet nok både speidere og skoler som vi gikk sammen med. Dessuten slo slagerne som bare det, og takten var ikke vanskelig å holde for å si det sånn.

På vår vei gjennom byen møtte vi mage skanseinteresserte som både heiet og hoiet med flere skansehurra på veien. Tusen takk til alle dere som følger oss, både på nasjonaldagen og ellers. Vi blir skikkelig stolte av å være skansegutter!

Etter en lang og varm dag i Bergen sentrum med massevis av inntrykk bar det opp på Skansen igjen, med slagerkonk på veien selvsagt. Denne vant Skansens som vanlig, og vel fremme på Skansen var det en flott faneparade av Mads.

Takk for dagen alle sammen! Vi gleder oss til neste år.


* Skansegutten.no talte 59 i Kong Oscarsgt., red.anm.)






© 2000-2006 Skansens Bataljon & Skanseguttenes Forening,
Skansen Brannstasjon, Øvre Blekevei 1, 5018 Bergen.

Design og drift Lars Petter Jørgensen
Lyst å bli skansegutt?
Meld deg inn i verdens stiligste buekorps; Skansens Bataljon. Hos oss får du være med på
mye moro!

[Les mer]

Korpsets navn er Skansens Bataljon, og dets formål er å samle gutter i godt kameratskap, samt å oppdra dem til veldisiplinerte gutter, som likeledes blir øvet i eksersis og idrett.

§1 Lover for Skansens Bataljon.

Hva er så lystelig å gå som marsjparaden oppå Skansen, hvor Fløyfjell skuer ned derpå, og skogens trær, de vakter står. Mens fanegarden bærer de gamle faner frem og hjem, de unge med geværer alltid ring vil slå om dem.

1. vers "Marsj for Skansens
Bataljon".