Skansegutten.no
Hovedsiden
Informasjon
Nyhetsarkiv
Nyhetsbrev
Fotoalbum
Videoklipp
Gjestebok
Kontaktskjema
Linker
På stedet hvil...
Skansens Bataljon
Informasjon
Sesongprogram
Marsjrapporter
Rådet
Uniformer
Hederstegn
Lover
Historie
Sanger
Skansegutten
Sjefsregister
Kontakt
Foreldregruppen

Skanseguttenes Forening
Informasjon
Styrer/komiteer
Lover
Brushytten
Kontakt


Verdens stiligste buekorps
SKANSENS
BATALJON
stiftet 22. mai 1860

En historisk butikk i
vårt historiske strøk


Publisert: 6. oktober 2012 - Tekst: Jørgen F.P. Mathiesen - Foto: Eirik Hagesæter, Ba.noDe to venninnene og Skansemødrene Rita Grøtte og Inger Vestrheim driver butikk i Steinkjellergaten. Vi anbefaler alle å ta en tur innom dem. Foto: Eirik Hagesæter

Det er lørdag ettermiddag. Korpset marsjerer sin vante runde i strøket. Gamlekarer, foreldre og andre rævediltere følger korpset gjennom de bergenske smitt og smau. Selv om korpsets marsj er fengslende nok, er det nok noen som tillater seg å la blikket vandre over de flotte trebygningene og de sjarmerende småbutikkene. Hvis du er en av disse, har du kanskje tatt deg selv i å lure på hvem som driver den forholdsvis nye butikken, Madam Prom, i Steinkjellergaten?
Det er skansemødrene Rita Grøtte og Inger Vestrheim.

Butikken inneholder det meste. Alt fra keramikk og glasskunst, til gamle tapeter og duker, og videre til kjoler og sjal fra de europeiske metropolene er samlet her. Det er med andre ord noe for en hver smak, og man kan finne noe til både mor, datter, bestemor og kone.

Det har vært drevet butikkvirksomhet i lokalet siden 1850-tallet, og kanskje var det noen skansemødre eller skansefedre som også da var innehavere?

Butikken er i all hovedsak åpen på ettermiddag og kveldstid, og skansegutten.no anbefaler alle å ta seg en tur innom.

Så neste gang du følger Skansens Bataljon gjennom strøket, kast et blikk eller to på hva Madam Prom har å tilby. Ta deg dog ikke for god tid da, og kom heller tilbake en annen dag for et mer omfattende besøk. For på lørdager, er det som vi alle vet, Skansens Bataljon som teller.


 

Mor til 3. faneoffiser, Magnus, Inger Vestrheim er en av dem som startet Madam Prom i Steinkjellergaten
Foto: Eirik Hagesæter, BA.no

© 2000-2006 Skansens Bataljon & Skanseguttenes Forening,
Skansen Brannstasjon, Øvre Blekevei 1, 5018 Bergen.

Design og drift Lars Petter Jørgensen
Lyst å bli skansegutt?
Meld deg inn i verdens stiligste buekorps; Skansens Bataljon. Hos oss får du være med på
mye moro!

[Les mer]

Korpsets navn er Skansens Bataljon, og dets formål er å samle gutter i godt kameratskap, samt å oppdra dem til veldisiplinerte gutter, som likeledes blir øvet i eksersis og idrett.

§1 Lover for Skansens Bataljon.

Hva er så lystelig å gå som marsjparaden oppå Skansen, hvor Fløyfjell skuer ned derpå, og skogens trær, de vakter står. Mens fanegarden bærer de gamle faner frem og hjem, de unge med geværer alltid ring vil slå om dem.

1. vers "Marsj for Skansens
Bataljon".