Skansegutten.no
Hovedsiden
Informasjon
Nyhetsarkiv
Nyhetsbrev
Fotoalbum
Videoklipp
Gjestebok
Kontaktskjema
Linker
På stedet hvil...
Skansens Bataljon
Informasjon
Sesongprogram
Marsjrapporter
Rådet
Uniformer
Hederstegn
Lover
Historie
Sanger
Skansegutten
Sjefsregister
Kontakt
Foreldregruppen

Skanseguttenes Forening
Informasjon
Styrer/komiteer
Lover
Brushytten
Kontakt


Verdens stiligste buekorps
SKANSENS
BATALJON
stiftet 22. mai 1860

Velkommen til
17. mai frokost


Publisert: 2. mai 2013 - Tekst: Skansegutten.no - Foto: Eirik Hagesæter


2007: Tradisjonen tro ble det servert frokost i brannstasjonen på Skansen etter at kruttrøyken etter dagens første salutt hadde lagt seg. Til venstre Frøydis og Lars Zachariassen. Deretter Jan Erik Toklum, Ellen og Harald Tveitnes

Nasjonaldagen nærmer seg med stormskritt, og det er en glede for Husstyret å invitere til nok en storslått 17. Mai-Frokost i våre lokaler i Skansen Brannstasjon.

Dagen starter på tradisjonelt vis med kanonsalutt fra Skansen klokken 07.00. Årets bordsetning tar til klokken 07.20, og gjestene kan da i ro og mak innta byens flotteste 17. mai - frokost fram til kl. 08.45. På dette tidspunkt marsjerer korpset fra Skansen, og tiden vil være moden for å følge de stramme skansegutter gjennom Bergens gater.

Som vanlig byr Husstyret på det beste innen 17. mai - mat, mens soldater og slagere kan forsyne seg med gratis hotdog før korpset mønstrer på linje.

Her gjelder "første man til mølla" prinsippet. Så det er ikke dem med flest medaljer og lengst ansiennitet som er sikret plass ved frokostbordet, men dem som først tar kontakt med oss!

Pris pr. person er satt til kroner 150,-. For barn under 15 år er prisen kroner 80,-. Betaling skjer ved ankomst frokostlokalet.

Bindende påmelding til Vidar Staalesen på e-post: vidar.staalesen@gmail.com . Vi vil i år kun ta i mot bestillinger per epost. Husk å opplyse om antall barn/voksne og navn på disse© 2000-2006 Skansens Bataljon & Skanseguttenes Forening,
Skansen Brannstasjon, Øvre Blekevei 1, 5018 Bergen.

Design og drift Lars Petter Jørgensen
Lyst å bli skansegutt?
Meld deg inn i verdens stiligste buekorps; Skansens Bataljon. Hos oss får du være med på
mye moro!

[Les mer]

Korpsets navn er Skansens Bataljon, og dets formål er å samle gutter i godt kameratskap, samt å oppdra dem til veldisiplinerte gutter, som likeledes blir øvet i eksersis og idrett.

§1 Lover for Skansens Bataljon.

Hva er så lystelig å gå som marsjparaden oppå Skansen, hvor Fløyfjell skuer ned derpå, og skogens trær, de vakter står. Mens fanegarden bærer de gamle faner frem og hjem, de unge med geværer alltid ring vil slå om dem.

1. vers "Marsj for Skansens
Bataljon".