Skansegutten.no
Hovedsiden
Informasjon
Nyhetsarkiv
Nyhetsbrev
Fotoalbum
Videoklipp
Gjestebok
Kontaktskjema
Linker
På stedet hvil...
Skansens Bataljon
Informasjon
Sesongprogram
Marsjrapporter
Rådet
Uniformer
Hederstegn
Lover
Historie
Sanger
Skansegutten
Sjefsregister
Kontakt
Foreldregruppen

Skanseguttenes Forening
Informasjon
Styrer/komiteer
Lover
Brushytten
Kontakt


Verdens stiligste buekorps
SKANSENS
BATALJON
stiftet 22. mai 1860

Ingenting stopper
skanseguttene !


Publisert: 29. april 2013 - Tekst: Sjef Fredrik Tveitnes - Foto: Lars Petter Jørgensen


"Litt" regn klarte ikke å ødelegge det gode humøret til
korpset sjef Fredrik og resten av skanseguttene
Se flere bilder

Søndag 28. april trosset 40 stolte og tøffe skansegutter vær og vind for å være med på den årlige fellesutmarsjen til Skansemyren.

Sydnæs og Sandvikens bataljoner møtte oss ved branntasjonen på Skansen ca. klokken 12.00. Skansens var desidert størst. Noe vi offiserer selvfølgelig synes er kult, men samtidig er det trist og se at våre to gode vennekorps sliter veldig med rekrutteringen. Skansens stilte 15 slagere, og de andre korpsene hadde derfor ikke sjans i slangerkonken på veien opp til Skansemyren.

Da vi ankom Skansemyren så vi raskt at været ikke kom til å bedre seg. Men som de tøffe skansegutter vi er gir vi ikke oss uten å forsøke. Offiserene i de respektive korps gjorde et tappert førsøk på å aktivisere guttene i de forskjellige idrettsgrenene, løping, ballkast og fotball. Men mange var våt og kald og ville forståelig nok heller varme seg i garderobene. Vi valgte derfor å avslutte en del tidligere enn planlagt. Det ble felles faneparade på Skansemyren før korpsene skilte lag. Skansens Bataljon var det eneste korpset som valgte å marsjere fra Skansemyren, de andre korpsene ble kjørt hjem i biler.

Ca. to timer før planlagt tid avsluttet vi på Skansen. Guttene som ikke ble hentet med en gang var med offiserene inn i brannstasjonen, hvor vi spilte bordtennis og fotballspill.

Alle fremmøtte skansegutter fortjener mye skryt. Selv om ikke værgudene var med oss denne dagen hørte vi ingen klaging og alle viste at de er tøffe gutter! Vi håper på bedre vær under de store dagene som nå kommer i mai.

Sjef Fredrik Tveitnes.© 2000-2006 Skansens Bataljon & Skanseguttenes Forening,
Skansen Brannstasjon, Øvre Blekevei 1, 5018 Bergen.

Design og drift Lars Petter Jørgensen
Lyst å bli skansegutt?
Meld deg inn i verdens stiligste buekorps; Skansens Bataljon. Hos oss får du være med på
mye moro!

[Les mer]

Korpsets navn er Skansens Bataljon, og dets formål er å samle gutter i godt kameratskap, samt å oppdra dem til veldisiplinerte gutter, som likeledes blir øvet i eksersis og idrett.

§1 Lover for Skansens Bataljon.

Hva er så lystelig å gå som marsjparaden oppå Skansen, hvor Fløyfjell skuer ned derpå, og skogens trær, de vakter står. Mens fanegarden bærer de gamle faner frem og hjem, de unge med geværer alltid ring vil slå om dem.

1. vers "Marsj for Skansens
Bataljon".