Skansegutten.no
Hovedsiden
Informasjon
Nyhetsarkiv
Nyhetsbrev
Fotoalbum
Videoklipp
Gjestebok
Kontaktskjema
Linker
På stedet hvil...
Skansens Bataljon
Informasjon
Sesongprogram
Marsjrapporter
Rådet
Uniformer
Hederstegn
Lover
Historie
Sanger
Skansegutten
Sjefsregister
Kontakt
Foreldregruppen

Skanseguttenes Forening
Informasjon
Styrer/komiteer
Lover
Brushytten
Kontakt


Verdens stiligste buekorps
SKANSENS
BATALJON
stiftet 22. mai 1860

ÅRETS 1. APRIL SPØK
Foreldre er velkommen
til Skansens Bataljon


Publisert: 1. april 2013 - Tekst & foto: Lars Petter Jørgensen

IIvrige foreldre slipper nå å bare følge korpset fra sidelinjen,
nå kan de få være med på all moroen
som aktive

Media og buekorpsbevegelsen selv har den siste tiden meldt om dramatisk nedgang i buekorpsene. Skansens Bataljon er dessverre ingen unntak. Under femti aktive på linje hver marsjdag hittil, har gjort at offiserene har begynt å tenke utradisjonelt og nytt.

Selv om interessen blant byens yngre gutter er dalende virker det som interessen til foreldrene til dem aktive i Skansens Bataljon er større enn noen gang. Og det er også en kjent ting at foreldre i dagens samfunn er mer forsiktige og beskyttende ovenfor sine barn. – Vi merker at foreldre er skeptiske til å la guttene være alene på Skansen, sier sjef Fredrik Tveitnes til Skansegutten.no. Nå i påsken har offiserene hatt flere møter med tanke på hvordan vi kan møte denne nye trenden. Flere forslag har vært diskutert, men et skilte seg ut. Rådet åpner nå for at foreldre også kan delta i korpsets øvelser. Rådet har allerede bestilt 50 nye uniform-sett i større størrelser. Nye vindjakker, huer og belter vil bli levert like over påske. Foreldrene må som guttene selv anskaffe hvit skjorte, slips og sy hvite striper i en sort bukse. Flere buer er også satt i stand.

Skansegutten.no som forstår hvorfor Rådet nå velger å tenke nytt med tanke på dagens situasjon klarer likevel ikke å være utelukkende positiv til en slik idé. Vi har flere spørsmål til korpsets leder.

– Men Fredrik, betyr det at både mødre og fedre nå kan bli «skansegutter»?

– Ja, både mødre og fedre er velkommen. I første omgang vil vi opprette en «eldre-pelotong» som skal marsjere mellom slagergjengen og 3. pelotong. Pelotongen vil utelukkende bestå av foreldre og eventuelt gamlekarer som har lyst å gjøre comeback i skanseuniform. Pelotongen vil bli ledet av en faneoffiser på rund gang. På denne måten kan alle de yngre faneoffiserene få en litt enklere overgang til det å bli fast pelotongsjef senere. På sikt vil vi også se på muligheten til spre alle foreldrene til de eksisterende pelotongene, men da vi tror de trenger litt mer oppfølging nå i starten velger vi først løsningen med en egen pelotong. Det blir også lagt opp til foreldre-trening hver onsdag klokken 18.00-19.00 i månedene fremover. De aktive guttene er selvfølgelig velkommen til å følge sine foreldre på disse treningene. Selv om vi gleder oss til å se stramme skanseforeldre på linje har vi selvfølgelig også en baktanke med dette tiltaket. Vi håper dette gjør at enda flere foreldre tør å la guttene sine få prøve seg som buekorpsgutt. Vervepremiene gjelder selvfølgelig også for dem som verver sine foreldre.

- Betyr dette at også jenter nå er velkommen i Skansens Bataljon?

- Både ja og nei. Mødre er jo også jenter. Men i første omgang vil det bare være åpent for mødre som har aktive skansegutter i korpset. Vi vil på sikt vurdere om vi også skal ta med søstre og eventuelt andre jenter som vil prøve seg, men foreløpig er det bare denne «eldre-pelotongen» som er aktuelt.

- Hvordan skal foreldre gå frem for å melde sin interesse?

- Da vi ønsker å få en oversikt over hvem som har lyst å delta ber vi dem om ringe meg snarest, og aller helst i dag. Vi håper å ha de nye uniformene på plass i midten av neste uke, men vi har også en avtale med leverandøren om kort leveringstid på flere eller større uniformer hvis vi behøver det. Førstkommende lørdag skal vi på kino og marsjere gjennom sentrum. Vi håper da å ha å kunne stille et stort korps bestående av mange glade gutter og deres foreldre.


Skansegutten.no ønsker offiserene lykke til med dette prosjektet. Interesserte foreldre og gamlekarer kan altså kontakte sjef Fredrik Tveitnes på telefon 905 800 42 eller på e-post sjefen@skansegutten.no

 


© 2000-2006 Skansens Bataljon & Skanseguttenes Forening,
Skansen Brannstasjon, Øvre Blekevei 1, 5018 Bergen.

Design og drift Lars Petter Jørgensen
Lyst å bli skansegutt?
Meld deg inn i verdens stiligste buekorps; Skansens Bataljon. Hos oss får du være med på
mye moro!

[Les mer]

Korpsets navn er Skansens Bataljon, og dets formål er å samle gutter i godt kameratskap, samt å oppdra dem til veldisiplinerte gutter, som likeledes blir øvet i eksersis og idrett.

§1 Lover for Skansens Bataljon.

Hva er så lystelig å gå som marsjparaden oppå Skansen, hvor Fløyfjell skuer ned derpå, og skogens trær, de vakter står. Mens fanegarden bærer de gamle faner frem og hjem, de unge med geværer alltid ring vil slå om dem.

1. vers "Marsj for Skansens
Bataljon".