Skansegutten.no
Hovedsiden
Informasjon
Nyhetsarkiv
Nyhetsbrev
Fotoalbum
Videoklipp
Gjestebok
Kontaktskjema
Linker
På stedet hvil...
Skansens Bataljon
Informasjon
Sesongprogram
Marsjrapporter
Rådet
Uniformer
Hederstegn
Lover
Historie
Sanger
Skansegutten
Sjefsregister
Kontakt
Foreldregruppen

Skanseguttenes Forening
Informasjon
Styrer/komiteer
Lover
Brushytten
Kontakt


Verdens stiligste buekorps
SKANSENS
BATALJON
stiftet 22. mai 1860

Sjefen hilser
fra Junaiten


Publisert: 13. april 2013

Fredrik sammen med noen av sine venner i USA

Skansegutter!

Dere lurer vel fælt på hvor det har blitt av meg siden jeg var vekke fra sist marsjdag. Jeg er på besøk i USA eller i Junaiten som de eldre kaller det for. Før jeg ble valgt til sjef i Skansens bodde jeg et år i Shoshone, Idaho hvor jeg gikk på skole. Nå er jeg reist tilbake for å treffe kameratene mine igjen.

Reisen over var ganske lang. Jeg fløy fra Bergen - København - Washington D. C - Salt Lake City. Når jeg endelig lettet fra Washington D.C, etter å ha ventet i FEM timer på flyet mitt, kunne jeg se det «Hvite Hus». Det var ganske kult! Ved midnatt søndag sjekket jeg inn på hotellet i Salt Lake City. Jeg fant ut at jeg hadde vært på farten i nærmere 27 timer siden jeg dro hjemmefra. To av mine nærmeste kamerater hentet meg i SLC mandag morgen. De hadde kjørt 4 timer fra Idaho for å møte meg der, og var helt i ekstase da vi traff hverandre. Det var utrolig kjekt å se de igjen. Vi snudde i døren ganske kjapt, og kjørte tilbake til hvor de kom fra.

Da vi ankom Shoshone traff jeg alle kameratene og venninnene mine igjen. Jeg bor nå hos en kamerat. Her på andre siden av verden er det veldig annerledes fra Bergen. Her er det ikke så mange fjell man kan gå på turer i eller seilbåter å seile. Det er i grunnen ganske flatt her jeg er. Hvis man vil se noen fjell, må man se godt etter i kikkerten. Det regner ikke mye her heller, akkurat som Bergen de siste ukene.  Hester løper rundt på prærien rundt deg og biler fyker forbi i 130 km/t på «Highway’en». Det å se lastebiler på størrelsen med hele Skansens Bataljon er veldig spesielt.

Å reise fra Shoshone, Idaho og å si adjø til venner og venninner kommer nok til å bli tøft. Samtidig vil det bli deilig å komme tilbake til Buekorps og Bergen igjen! Hvis alt går etter planen, er jeg tilbake igjen på Skansen til neste marsjdag onsdag 17.april. Da håper jeg å se mange soldater klare til eksersistrening. Vi snakkes der!

Sjef Fredrik Tveitnes

 


 


© 2000-2006 Skansens Bataljon & Skanseguttenes Forening,
Skansen Brannstasjon, Øvre Blekevei 1, 5018 Bergen.

Design og drift Lars Petter Jørgensen
Lyst å bli skansegutt?
Meld deg inn i verdens stiligste buekorps; Skansens Bataljon. Hos oss får du være med på
mye moro!

[Les mer]

Korpsets navn er Skansens Bataljon, og dets formål er å samle gutter i godt kameratskap, samt å oppdra dem til veldisiplinerte gutter, som likeledes blir øvet i eksersis og idrett.

§1 Lover for Skansens Bataljon.

Hva er så lystelig å gå som marsjparaden oppå Skansen, hvor Fløyfjell skuer ned derpå, og skogens trær, de vakter står. Mens fanegarden bærer de gamle faner frem og hjem, de unge med geværer alltid ring vil slå om dem.

1. vers "Marsj for Skansens
Bataljon".