Skansegutten.no
Hovedsiden
Informasjon
Nyhetsarkiv
Nyhetsbrev
Fotoalbum
Videoklipp
Gjestebok
Kontaktskjema
Linker
På stedet hvil...
Skansens Bataljon
Informasjon
Sesongprogram
Marsjrapporter
Rådet
Uniformer
Hederstegn
Lover
Historie
Sanger
Skansegutten
Sjefsregister
Kontakt
Foreldregruppen

Skanseguttenes Forening
Informasjon
Styrer/komiteer
Lover
Brushytten
Kontakt


Verdens stiligste buekorps
SKANSENS
BATALJON
stiftet 22. mai 1860

Går du med en liten skuespiller i magen ?


Publisert: 16. april 2013 - Tekst: Lars Petter Jørgensen

Da har du muligheten til å bli med i Oscarnominerte Hallvar Witzøs nye film. Han samarbeider nå med Amandavinneren fra Stjørdal, Elisabeth Kvithyll, og nå har de slått seg sammen for å lage en film i Bergen med buekorps som bakteppe.

Skansens Bataljon og Skanseguttenes Forening er blitt kontaktet av personene bak filmen med spørsmål om buekorpset kan bidra med skuespillere og statister. I tillegg til aktive skansegutter trenger de også festkledde gamlekarer og foreldre til filmen. Barn og voksne i alderen 5 til 80 år er velkommen med !

De trenger 40-50 personer så her er det bare å stille opp. Skansens Bataljon vil få litt penger for innsatsen og i tillegg kan jo dette være god PR for Skansens Bataljon og buekorpsbevegelsen generelt. Innspillingen skjer 4-5 mai.

Interesserte statister kan registrere seg direkte hos vår kontaktperson Ina Ina Grevstad per mail: nasjonaldagbergen@gmail.com. De kan også ringe hun på tlf. 91665467, om de lurer på noe. Husk å si at du tilhører Skansens Bataljon slik at de får en oversikt på hvor mange som kommer fra oss.

Det vil bli også blitt gitt mer informasjon om dette på eksersistreningen imorgen onsdag 17. april og på førstkommende marsjdag lørdag 20. april.


(les mer om filmen under bildet)


Oscarnominert filmregissør
leter etter bergenske talenter

Er du mellom 4-10 år? Og snakker flytende bergensk? Da har du muligheten til å bli med i Oscarnominerte Hallvar Witzøs nye film. Han samarbeider nå med Amandavinneren fra Stjørdal, Elisabeth Kvithyll, og nå har de slått seg sammen for å lage en film i Bergen med buekorps som bakteppe.

Kortfilmen Nasjonaldag er en morsom og absurd film som handler om enkelte små skjebner og identitetskriser - på 17 mai. Filmen er delt opp i fire scener, der en skal filmes i fjellveien med utsikt over Bergen. Den handler om Birger (ca 7-10 år) som nekter å spille i buekorps. Hele familien, lillesøster Matilde (4-6 år) og mor og far (35-45 år) syns Birger ødelegger hele 17 mai og tilslutt ber far Birger om å sitte i bilen mens Matilde får gå i toget. Birger som blir forlatt i bilen klatrer over til førersetet og uten at noen merker det, starter bilen og raser forbi buekorpset i full fart med far løpende etter.

Vi ser etter en gutt, 7-10 år, jente 4-6 år. To voksne ca 45 år, gjerne profesjonelle med filmerfaring som mor og far. Innspillingen skjer 4-5 mai. OBS! Må kunne FLYTENDE bergensk!

Vi trenger også festkledde statister og buekorps i filmen, både barn og voksne fra 5 til 80 år! Meld din interesse og bli med å lag god bergensk 17.mai stemning! Ingen krav til dialekt for statister.


Casting holdes hos Vestnorsk filmsenter
Georgernes Verft 12
5011 Bergen

Lørdag 20 april kl 10:00
Søndag 21 april kl 10:00


Interesserte bes sende en mail til nasjonaldagbergen@gmail.com for mer informasjon.

Velkommen til audition og lykke til!

Hilsen Elisabeth Kvithyll og Hallvar Witzø

 


© 2000-2006 Skansens Bataljon & Skanseguttenes Forening,
Skansen Brannstasjon, Øvre Blekevei 1, 5018 Bergen.

Design og drift Lars Petter Jørgensen
Lyst å bli skansegutt?
Meld deg inn i verdens stiligste buekorps; Skansens Bataljon. Hos oss får du være med på
mye moro!

[Les mer]

Korpsets navn er Skansens Bataljon, og dets formål er å samle gutter i godt kameratskap, samt å oppdra dem til veldisiplinerte gutter, som likeledes blir øvet i eksersis og idrett.

§1 Lover for Skansens Bataljon.

Hva er så lystelig å gå som marsjparaden oppå Skansen, hvor Fløyfjell skuer ned derpå, og skogens trær, de vakter står. Mens fanegarden bærer de gamle faner frem og hjem, de unge med geværer alltid ring vil slå om dem.

1. vers "Marsj for Skansens
Bataljon".