Skansegutten.no
Hovedsiden
Informasjon
Nyhetsarkiv
Nyhetsbrev
Fotoalbum
Videoklipp
Gjestebok
Kontaktskjema
Linker
På stedet hvil...
Skansens Bataljon
Informasjon
Sesongprogram
Marsjrapporter
Rådet
Uniformer
Hederstegn
Lover
Historie
Sanger
Skansegutten
Sjefsregister
Kontakt
Foreldregruppen

Skanseguttenes Forening
Informasjon
Styrer/komiteer
Lover
Brushytten
Kontakt


Verdens stiligste buekorps
SKANSENS
BATALJON
stiftet 22. mai 1860

Eirik'en
fyller 50 !


Publisert: 8. mars 2014 - Tekst: Even Eide - Foto: Svein Skjøtskift

I 1964 kommer Stones ut med sin første plate. Ut av mors liv på kvinneklinikken i Bergen kommer noe annet ut også. Nemlig en ny skansesjef. Han kommer akkurat for sent til å få oppleve Branns seriegull året før. Han blir også slått på målstreken av Vladimir Smirnov som blir født dagen før, den 7. mars, riktignok i Kasakhstan. Kanskje er det nettopp tapet for Smirnov i 64 som gjør at, mens Smirnov bestemmer seg for å bli god å løpe på ski, velger lille Eirik Hagesæter heller å bli god å fotografere. Og etter han begynner å ta bilder for BA i 85, er det omtrent bare de nærmeste som ser han uten foto-utstyret.

Oppveksten et steinkast fra brannstasjonen på Skansen fører til at Eirik er dømt til å begynne i Skansens Bataljon. Noe han aldri skal komme til å angre på. Her blir han formet til en ekte kjuagutt, og den flotte fyren vi alle kjenner ham som. Når Eirik kommer til Bergen i 1964 er det Einar Knudsen som leder Skansens gjennom by´n på 17.mai. Tyve år senere, i 1984, er det nettopp Eirik som leder byens stiligste buekorps i flaggtoget på nasjonaldagen.

Den dagen han tar av seg buekorpsuniformen for godt er han på langt nær ferdig med bataljonen. Årene som aktiv buekorpsgutt lærer nemlig Eirik at ingenting kommer av seg selv. Derfor fortsetter han arbeidet i Skansens, og er sterkt delaktig i at Skansens fortsetter å være et av byens ledende buekorps i mange år.

Sterkt delaktig er han også når bergenserne i 2008 får en helt ny, og mye mer moderne Brushytte. Å forvalte en så sterk merkevare som Brushytten faktisk er, krever mye arbeid. De siste årene har han nesten pendlet mellom Christian Michelsens gate og Brushytten på Midtfjellet. Bare avbrutt av litt søvn og arbeidet med nye vaktlister hjemme i Øvre Blekevei.

Alle som kjenner Eirik er stolt over å være en av hans venner. Når han i kveld feires i nettopp brannstasjonen på Skansen er det spesielt 3 B´er som har preget han i disse femti årene: Buekorps, BA og Bergen.

Kjenner jeg ham rett kommer han nok for sent i sin egen femtiårsdag, grunnet en eller annen vaktliste han ikke får til å gå opp.

Gratulerer med dagen fra alle dine tjommier i Skanseguttenes Forening og Skansens Bataljon!© 2000-2006 Skansens Bataljon & Skanseguttenes Forening,
Skansen Brannstasjon, Øvre Blekevei 1, 5018 Bergen.

Design og drift Lars Petter Jørgensen
Lyst å bli skansegutt?
Meld deg inn i verdens stiligste buekorps; Skansens Bataljon. Hos oss får du være med på
mye moro!

[Les mer]

Korpsets navn er Skansens Bataljon, og dets formål er å samle gutter i godt kameratskap, samt å oppdra dem til veldisiplinerte gutter, som likeledes blir øvet i eksersis og idrett.

§1 Lover for Skansens Bataljon.

Hva er så lystelig å gå som marsjparaden oppå Skansen, hvor Fløyfjell skuer ned derpå, og skogens trær, de vakter står. Mens fanegarden bærer de gamle faner frem og hjem, de unge med geværer alltid ring vil slå om dem.

1. vers "Marsj for Skansens
Bataljon".