Skansegutten.no
Hovedsiden
Informasjon
Nyhetsarkiv
Nyhetsbrev
Fotoalbum
Videoklipp
Gjestebok
Kontaktskjema
Linker
På stedet hvil...

Skansens Bataljon
Informasjon
Sesongprogram
Marsjrapporter
Rådet
Uniformer
Hederstegn
Lover
Historie
Sanger
Skansegutten
Sjefsregister
Kontakt
Foreldregruppen

Skanseguttenes Forening
Informasjon
Styrer/komiteer
Lover
Brushytten
Kontakt

Verdens stiligste buekorps
SKANSENS
BATALJON
stiftet 22. mai 1860
:.SKAFO WEB.:

Har du tidligere vært aktiv i Skansens Bataljon?
Bli medlem av Skanseguttenes Forening!

Send en mail til lpj@skansegutten.no

Velkommen til Skanseguttenes Forenings side her på Skansegutten.no. Her vil det komme informasjon og nyheter til våre nye og gamle medlemmer

Skanseguttenes Forening har nå i overkant av 260 medlemmer, hovedsaklig tidligere medlemmer av Skansens Bataljon. Foreningen er bygd opp av forkjellige komiteer og styrer, og driver blant annet Brushytten på Fløifjellet. På Skansens Bataljons stiftelsesdag 22. mai marsjerer gamlekarene sammen med korpset.Publisert 9. mai 2013
Gamlekarer - SkaFo WEB:

SSS-Alliansefest 25. mai

Årets fellesoppvisning går av stabelen på Mulebanen lørdag 25. mai.  I forbindelse med 35-årsjubiléet for SSS-alliansen markeres begivenheten med stor fest for gamlekarene fra de tre korpsene om kvelden.  Alle gamlekarer (også dem som gikk før 1978) inviteres til alliansefest

Påmelding senest mandag 13. mai


Les mer


Publisert 9. mai 2013

Gamlekarer:

22. mai


Som seg hør og bør feires Bataljonens stiftelsesdag 22. mai.  Gamlekarene marsjerer med korpset før dagen avsluttes med feiring i Skansens Brannstasjon.  Vi stiller opp i Fjellgaten kl. 17.45.  De som ønsker tromme eller fane møter i Brann-stasjonen fra kl. 17.00.  Her gjelder første mann til mølla hvis man ønsker å gå som slager eller fanebærer.

Etter marsj gjennom strøket blir det servert et enkelt måltid i leiligheten.  Maten er gratis, og drikke selges til kostpris.

Vel møtt på Skansen den 22. mai


Publisert 11. mars 2013
Generalforsamling SkaFo


Det innkalles til generalforsamling i Skanseguttenes Forening førstkommende fredag 15. mars kl. 19.00. Alle medlemmer oppfordres til å stille.

Etter avsluttet generalforsamling er det lagt opp til en sosial avslutning på kvelden. Mat kr. 50,- og drikke til kostpris.

Vel møtt!


Publisert 26.09.2012
Velkommen til Skalldyrsaften

Tradisjonen tro inviteres alle gamlekarer til skalldyrsaften i brannstasjonen i oktober. Også i år dekker vi bordet med et rikt utvalg av havets delikatesser, samt alternativer til dem som ikke er så glade i skalldyr.

Dato er satt til 26. oktober og dørene åpnes klokken 19.00. Vi lover god stemning fra start til vi trer av ut i de sene nattetimer.

Påmelding skjer til Jan-Frode Grønvigh på e-post jaffa6373@hotmail.com eller tlf/sms til 402 37 501.


Se hele invitasjonen

Publisert 26.09.2012

I disse dager sender Hovedstyret ut siste nytt fra brannstasjonen, på epost og via sneglepost. Her forteller de om det gode samarbeidet med Rådet og andre ting som rører seg på Skansen for tiden.

Les siste utgave av SkafoNyttPublisert 11. mars 2012

Ny formann i SkaFo


Skansesjef 1992 Jan-Frode "Jaffa" Grønvigh ble valgt til ny formann i Skanseguttenes Forening, på generalforsamlingen 9. mars. De øvrige styreverv blir presentert så snart vi får den endelige oversikten fra valgkomiteen.Publisert 15. februar 2012
Skanseguttenes Forening
Innkalling til generalforsamling


Det innkalles til generalforsamling i Skanseguttenes Forening fredag 9. mars klokken 19.00. Forslag til saker må være Styret i hende innen 28. Februar 2012

Etter avsluttet Generalforsamling blir det lagt opp til en sosial avslutning på kvelden.

Les merPublisert 3. mai 2011

Slagertrening for gamlekarer

Trommemester Even Eide kan opplyse om at det blir slagertrening for gamlekarer onsdag 11. mai og onsdag 18. mai. Starter klokken 19.00 på Skansen. En siste finpuss før det braker løs 22. mai. Vel møtt til en artig stund sammen med andre gamle skanseslagere!

Spørsmål kan rettes direkte til Even Eide på telefon 902 89 791Publisert 1. mars 2011
Generalforsamling
Skanseguttenes Forening


Årets generalforsamling i Skanseguttenes Forening vil bli avholdt fredag 11. mars klokken 19.00 i Skansen Brannstasjon.

Innkalling skal være sendt til alle foreningens medlemmer.

LAST NED INNKALLING (PDF)

Vel møtt!


Publisert 16. mai 2010

Kjære gamlekar!

Gamlekarene til Skansens viste seg fra sin aller beste side under Buekorpsenes Dag arrangementet i går. Med 40 slagere og mer enn 100 gamlekarer i alt var vi et imponerende syn i sentrum i går. Ingen kunne huske å ha vært så mange noensinne og hver og en burde hatt pokal!

Nå står nasjonaldagen for tur, og vi skal marsjere fremst i Flaggtoget sammen med korpset. Oppmøte på Skansen er klokken 08.30 og etter en liten matbit blir det avmarsj klokken 9.30 presis. Siden vi går først i toget er vi tidlig ferdig, og vi regner med å avslutte på Skansen ca klokken 13.00. Værmeldingene for dagen er gode, og trommemesteren er i skrivende stund rundt til våre gode naboer og låner trommer. Han lover at alle som kan og vil tromme skal få lov til det.

Vi håper på like god oppslutning på nasjonaldagen og ønsker velkommen under de grønne fanene!

Med skansehilsen
Skanseguttenes Forening


Publisert 11. mai 2010
Gamlekarer: Kom igjen!


Vi er nå kommet til mai måned. I år er det ikke hvilken som helst måned, men kanskje den største og mest prestisjefulle måneden hittil i skansehistorien. Skansens Bataljon fyller 150 år! Gamlekarene skal ikke bare marsjere en gang, men tre ganger.

Så rett dokkar i ryggen, finn frem blådressen, puss medaljene og still opp på Skansen på de store dagene. Det er nå vi skansegutter skal vise at vi er de stolteste og flotteste kjuaguttene i hele byn! Jeg vet at de aktive gleder seg til å se oss gamlinger på linje. Og ingen av oss kan vel si at det ikke frister med et midlertidig ”comeback” under skansefanene.

Under følger en oversikt over tidspunkter vi gamlekarer må møte på Skansen.

Dag

Kl.

Program

Buekorpsenes Dag 15. mai

13.00

14.30

16.00

17.30

Fremmøte Skansen

Innmarsj Koengen

Innmarsj Torvallmeningen

Avslutning / Vi marsjerer tilbake til Skansen


Nasjonaldagen
17. mai

08.30Ca. 13.30

Gamlekarer stiller opp på Skansen. Vi marsjerer sammen med korpset i flaggtoget.

Avslutning på Skansen

Jubileumdagen
29. mai

13.00


13.4017.00

19.00

Gamlekarer møter på Skansen/Fjellgaten

Innmarsj på Skansen. Marsjerer sammen med korpset i strøket, før det blir taler og gaver.

Avslutning på Skansen.

Jubileumsfest på Grand. Husket å melde deg på?


Vi håper å se dere alle på Skansen. Kommer ikke du må vi vurdere å hente deg!

Velkommen!


Publisert 23.februar 2010
Innkalling til generalforsamling
Årets generalforsamling i Skanseguttenes Forening vil bli avholdt fredag 12. mars klokken 19.00 i Skansen Brannstasjon. Det vil før årsmøtet bli vist buekorpsfilm i leiligheten fra klokken 18.00 (Merk tiden). Selve generalforsamlingen starter klokken 19.00 presis.

Skansens Bataljon og Skanseguttenes Forening har et spennende og viktig år foran seg. Foreningen vil holde et høyt aktivitetsnivå hele året. Det er viktig at så mange medlemmer som mulig deltar på årets Generalforsamling.

Forslag til saker må være Hovedstyret i hende innen 5. mars 2010.

Alle medlemmer i Skanseguttenes Forening skal ha mottatt innkallelsen og diverse andre infoskriv i posten. Hvis du som medlem ikke har mottatt dette; ta kontakt med Eirik Hagesæter snarest.

Last ned innkallelsen
i pfd

Publisert 26. januar 2010 - Tekst: Lars Petter Jørgensen - Foto: Eirik Hagesæter

Stolte skansesjefer!


Som en markering på starten av et stort jubileumsår, ble det fredag 22. januar før første gang i historien arrangert fest for tidligere sjefer i Skansens Bataljon.

37 stolte skansesjefer samlet seg for festivitas på gamle Hansa Bryggeri, i dag Kalfaret Brygghus. Her ble det omvisning, smaksprøver og fotografering, før det ble inntatt et bedre måltid. Praten gikk løst utover de sene nattetimer.

Det kommer en større reportasje senere. Se gjerne i vårt fotoalbum for bilder.

FotoalbumPublisert 12. januar 2010 - Tekst: Jarl Reidar Skare
SkaFo Julelotteri

Vinnerene er nå trukket.

1. premie - Pinneside: Willy Nielsen
2. premie - Minibok Gunnar Staalesen: Petter Gullberg
3. premie - Fiskestang: Ørjan Myran
4. premie - Stekepanne: Tore S. Nilsen
5. premie - Lakseside: Gunvar Torstad
6. premie - Jubileumsbok: Ragnar Jakobsen

De heldige blir kontaktet.


Publisert 20. desember 2009 - Tekst: Lars Petter Jørgensen
Kjære Skansesjef...


Som du selvfølgelig vet, feirer vår kjære bataljon sitt 150. års jubileum i 2010. Jubileumskomiteen, i samarbeid med foreningens hovedstyre, ønsker i i denne anledning alle tidligere Skansesjefer hjertelig velkommen til en unik, sosial og trivilig sammenkomst i flotte omgivelser.

Tidspunktet er fredag 22. januar 2010 klokken 19.00. En bedre middag serveres i tradisjonsrike og flotte omgivelser på gamle Hansa Bryggeri, i dag Kalfaret Brygghus.


Last ned invitasjon (pdf)


Publisert 05. oktober 2009 - Tekst: Lars Petter Jørgensen

Knallkveld på Skansen!

Vi velger å sitere tamburen fra 1992 Stian Hofstad i overskriften, som mente årets skalldyrsfest var
en knallkveld sammen med gode skansevenner.

Vi tror også de rundt 40 andre gamlekarene som deltok på årets skalldyrsaften hadde det kjempe kjekt på Skansen. Nok en gang imponerte Skansekokken Ørjan med sine ferdigheter på kjøkkenet, og disket opp med de lekreste skalldyrsfat. Resten av husstyret og hovedstyret bidro til å gjøre festen komplett; med allsang, bar og lotteri.


Se og hør gamlekarene synge "Bauekorpsgutten" på SBtv


Publisert 11. september 2009

Velkommen til
Skalldyrsaften


Skanseguttenes Forenings husstyret ønsker medlemmer velkommen til nok en lystig skalldyrsaften på Skansen.

Også i år dekker vi bordet med et rikt utvalg av havets delikatesser. Vi vil også som i fjor ha alternativer til dem som ikke er så glad i skalldyr. I tillegg blir det film, allsang og musikk.

Dato er i år satt til fredag 2. oktober klokken 19.00. Vi holder maten og drikken, du tar kun med ditt gode humør. Pris for festligheten er kr. 200,- inkl. drikke til maten. Bar med drikke til kostpris.

Som vanlig gjelder førstemann til mølla prinsippet, og i år regner vi med stor interesse.

Så meld deg på snarest til Lars Petter Jørgensen, tlf./sms 934 26 042 eller e-post lpj@skansegutten.no.

Håper å se deg på Skansen! Dette kommer til å bli en fantastisk aften.


Last ned invitasjon i PDF

Se bilder fra Skalldyrsaften 2008


Publisert 24. mai 2009 - Tekst: Holger Hagesæter

En trivelig
bursdagsfeiring


Gamlekarenes årlige markering av stiftelsesdagen var i år en oppvarming til neste års stor- fest. Nær 40 ivrige gamlekarer marsjerte med korpset gjennom strøket, og de fleste benket seg i lokalene i 2. etg til sosial samling etterpå.

Husstyret hadde - nok en gang - gjort en fantastisk innsats med forberedelsene. Et herlig koldtbord ventet og praten gikk løst og ledig over bordene. En svært trivelig kveld, med muntre innslag, historier og sang. Alt slik det skal være. En ekstra takk til styret, og kanskje spesielt formann Johnny, som hadde invitert venner fra Sydnæs og Sandvikens til markeringen. Deres tilstedeværelse og impulser har vi godt av, og kjekt er det å merke hvor likt vi tenker om mye og mangt. Dette samhold og samarbeid kan utvikles enda bedre, til det beste for oss alle.

Nå gleder vi oss bare til neste år. Og i mellomtiden må det jobbes!

Bilder fra dagen

SBtv - Gamlekarer i lystig lag

Publisert 18. mai 2009
Stiftelsesdagen 22. mai
22. mai møtes vi for å drille marsj- eller trommeferdigheter før neste års store jubileum. Oppmøte i Fjellgaten kl. 1745. Avhenting av trommer og faner på Skansen fra kl. 1715. Etter marsj i strøket inviteres du til sammenkomst i leiligheten der det er duket for et flott koldtbord og mye god drikke.

Pris kr. 50 for mat og en brus/øl til maten. Det vil selvfølgelig bli salg av forskjellig drikke. Ta med ditt gode humør og sangstemme og eventuelt en gitar om du har det!

Påmelding kan gjøres til
Lars Petter Jørgensen på e-post lpj@skansegutten.no eller 934 26 042 Johnny Lyngbø på e-post j-lyngbo@online.no eller 952 23 592.


Last ned invitasjon

Publisert 18. mai 2009
Skafo Nytt
Nyhetsbrevet ble sendt til alle medlemmer av Skanseguttenes Forening i begynnelsen av mai. Her var det informasjon om alle begivenhetene i mai.

Last ned siste Skafo Nytt


© 2000-2006 Skansens Bataljon & Skanseguttenes Forening,
Skansen Brannstasjon, Øvre Blekevei 1, 5018 Bergen.

Design og drift Lars Petter Jørgensen
Lyst å bli skansegutt?
Meld deg inn i verdens stiligste buekorps; Skansens Bataljon. Hos oss får du være med på
mye moro!

[Les mer]


Korpsets navn er Skansens Bataljon, og dets formål er å samle gutter i godt kameratskap, samt å oppdra dem til veldisiplinerte gutter, som likeledes blir øvet i eksersis og idrett.

§1 Lover for Skansens Bataljon.


Hva er så lystelig å gå som marsjparaden oppå Skansen, hvor Fløyfjell skuer ned derpå, og skogens trær, de vakter står. Mens fanegarden bærer de gamle faner frem og hjem, de unge med geværer alltid ring vil slå om dem.

1. vers "Marsj for Skansens
Bataljon".