Skansegutten.no
Hovesiden
Informasjon
Nyhetsarkiv
Nyhetsbrev
Fotoalbum
Videoklipp
Gjestebok
Kontaktskjema
Linker
På stedet hvil...

Skansens Bataljon
Informasjon
Sesongprogram
Marsjrapporter
Rådet
Uniformer
Hederstegn
Lover
Historie
Sanger
Skansegutten
Sjefsregister
Kontakt
Foreldregruppen

Skanseguttenes Forening
Informasjon
Styrer/komiteer
Lover
Brushytten
KontaktVerdens stiligste buekorps
SKANSENS
BATALJON
stiftet 22. mai 1860
:.Informasjon.:

Om Skansens Bataljon
Som du kanskje vet har buekorps lange tradisjoner i Bergen. Skansens Bataljon er et av disse tradisjonsrike buekorpsene. Skansens Bataljon ble stiftet 22. mai 1860 og har i mange år vært et av byens største og stiligste buekorps. Gjennomsnittlig medlemstall har vært i overkant av 80, men det er plass til mange flere. Det foregår mye artig i et buekorps i løpet av en sesong. En buekorpssesong strekker seg kun fra februar til juni, noe som gjør at buekorps er lett å kombinere med andre fritidsaktiviteter, en kombinasjon mange av våre medlemmer fint mestrer.

Skansens Bataljons aktiviteter foregår fast hver lørdag ettermiddag, men i deler av sesongen har vi slager- og eksersistrening en vanlig hverdag i tillegg. På korpsets aktivitetsdager marsjeres det i Skansestrøket, det trenes på fellesoppvisning som vi har i mai, vi har idrettsdag, fellesutmarsj med andre buekorps, feiring av stiftelsesdag, deltagelse i 17. mai- prosesjonen, kinobesøk og mye, mye mer. Men det ikke bare i sesongen Skansens har aktiviteter for sine medlemmer, også utenfor sesongen arrangerer vi gjerne fritidsklubb, kino besøk og mye annet. Skansens Bataljon har jevnlig utenlandsturer på programmet, turer som alltid er stor suksess, i tillegg til en årlig landtur som avslutning på hver sesong.

For hvert år du går i korpset mottar du et hederstegn til å ha på uniformen, og etter fem år kan medlemmene få en sølvmedalje, dersom innsatsen gjennom årene har vært hederlig. Hvert år plukkes det ut korpsets beste soldat, slager og nybegynner, beste soldat vil få en flott medalje mens de andre en flott pokal. Alle soldater kan i tillegg stille til valg som underoffiser, og gjør du en skikkelig innsats, så stiger du raskt i gradene. Kanskje står du selv en vakker dag som sjef for Skansens Bataljon.

Som du sikkert forstår, er aktivitetene innen et vidt spekter og noe for enhver smak. Selv om marsjering i byens gater er en viktig del av buekorpsenes funksjon, er dette slett ikke det eneste korpsene bedriver. Som buekorpsmedlem vil du bli kjent med mange andre, og vennskap for livet stiftes ofte i dette miljøet. Skansens Bataljon er et godt alternativ blant alle fritidsaktiviteter som finnes; tradisjon, godt og trygt miljø, trivsel og kameratskap finner du som medlem i vårt buekorps.

Du er hjertelig velkommen.


Til foreldre
Fritiden er en herlig oppfinnelse - ikke minst for barn og ungdom. Da kan de utfolde sine spesielle anlegg og ofre seg for hver sine interesser. Men fritiden kan også være problematisk. Mange farer og fristelser ligger på lur. Foreldre ønsker derfor at deres barn har engasjerende og sunne fritidssysler, helst ute i det fri, hvor de kan få mosjon og frisk luft samtidig.

Buekorpsene er et slikt tilbud, og Skansens Bataljon er ett av dem. Vi som har vært med i dette korpset, vet hvor mange glade stunder vi har fått oppleve der og hvor mange hyggelige minner og gode kamerater vi har fått. Alt i alt er ca. 1000 av byens kjuagutter medlemmer i de ulike buekorpsene, og Skansens har i mange år hatt en ledende posisjon blant buekorpsene.

I Skansens Bataljon har guttene muligheter for å lære mye positivt; orden og disiplin, presisjon og konsentrasjon, å eksersere eller kommandere, å slå tromme eller blåse horn, å gå parade eller defilere, å holde taler eller føre bøker, å lage medlemsblad, å organisere buekorpsets aktiviteter og medlemmer, men ikke minst, å arbeide i fellesskap og samarbeid med andre.

Ikke alle får gjøre alt dette, det avhenger av hvor ivrig gutten er, hvilke interesser og anlegg han har, og hvilken tillit han oppnår blant de andre. Men mulighetene er der, og de ny-begynnere som går sine yngre år i korpset, tas godt vare på og lærer raskt hvordan buekorpset drives og fungerer.

Buekorpsets tilholdssted, på fjellsiden nær Fløibanen, gir samtidig medlemmene kjennskap til byens sentrum. Guttene får gjennom aktiviteter og treff på Skansen et godt og trygt møte med en for mange ukjent og utrygg bykjerne. Også dette kan være godt å ta med seg.

La Deres gutt får bli med i Skansens Bataljon - buekorpset med den grønne fanen.© 2000-2006 Skansens Bataljon & Skanseguttenes Forening,
Skansen Brannstasjon, Øvre Blekevei 1, 5018 Bergen.

Design og drift Lars Petter Jørgensen
 
Lyst å bli skansegutt?
Meld deg inn i verdens stiligste buekorps; Skansens Bataljon. Hos oss får du være med på
mye moro!

[Les mer]

Korpsets navn er Skansens Bataljon, og dets formål er å samle gutter i godt kameratskap, samt å oppdra dem til veldisiplinerte gutter, som likeledes blir øvet i eksersis og idrett.

§1 Lover for Skansens Bataljon.

Hva er så lystelig å gå som marsjparaden oppå Skansen, hvor Fløyfjell skuer ned derpå, og skogens trær, de vakter står. Mens fanegarden bærer de gamle faner frem og hjem, de unge med geværer alltid ring vil slå om dem.

1. vers "Marsj for Skansens
Bataljon".