Skansegutten.no
Hovesiden
Informasjon
Nyhetsarkiv
Nyhetsbrev
Fotoalbum
Videoklipp
Gjestebok
Kontaktskjema
Linker
På stedet hvil...

Skansens Bataljon
Informasjon
Sesongprogram
Marsjrapporter
Rådet
Uniformer
Hederstegn
Lover
Historie
Sanger
Skansegutten
Sjefsregister
Kontakt
Foreldregruppen

Skanseguttenes Forening
Informasjon
Styrer/komiteer
Lover
Brushytten
Kontakt

Verdens stiligste buekorps
SKANSENS
BATALJON
stiftet 22. mai 1860
:.Marsjrapporter.:

Rådets rapport
Sesongen 2012


Publisert 29. mai 2012
12. marsjdag 22. mai - Stiftelsesdagen


Kjør film

Tradisjonen tro ble stiftelsesdagen feiret på dagen 22.mai, til tross for at det var tirsdag. 46 stolte, gallakledde gutter, møtte opp på Skansen i skinnende sol klokken 16.30.

Korpset marsjerte til Peppes hvor det ble pizza bufeet og iskald brus! Da man var ferdig med bespisningen gikk turen for å møte gamlekarene ved Fløibanen klokken halv 6. Sammen marsjerte vi en runde i strøket.

Tilbake på Skansen igjen var det tid for taler og gratulasjoner fra de fremmøtte. Sydnæs Bataljon kunne informere om at deres gave var is til hele bataljonen, men grunnet vanskeligheter med transport måtte dette komme senere.

Dagen ble avsluttet med en felles parade for fanene på Skansen!


Publisert 29. mai 2012
11. marsjdag 17. mai - Grunnlovsdagen

Se bilder

Kjør film


Da var sesongens absolutte høydepunkt over, og dagen som var Norges nasjonaldag er det et helt år igjen til vi skal få oppleve. Det er litt synd, for et stiligere syn enn Skansens Bataljon skal du lete lenge etter på en dag som denne.

Da offiserene allerede hadde overvært både kanonskyting, og vist sin respekt for dem som falt under krigen, kom de aller ivrigste guttene på Skansen kl. 08.00 for å innta dagens første, andre og kanskje tredje velsmakende hotdog ....


Les mer

Publisert 29. mai 2012

10. marsjdag 12. mai

Rapport mangler


Publisert 29. mai 2012
9. marsjdag 5. mai - Fellesoppvisning SSS-alliansen

Se bilder


Klokken 12.30 var korpset oppstilt utenfor Skansen Brannstasjon. 45* stolte skansegutter hadde bestemt seg for å ta del i oppvisningen i år, det er litt mindre en vi hadde i fjord men det får duge. På en dag som denne hadde vi håpet på litt sol, men nei. Vi måtte ta til takke med å marsjere under et ekstremt truende vær og konstante snøbyger.

Da vi kom ned til Kjøttbasaren møtte vi Sandvikens som ventet på oss ......

Les mer
8. marsjdag 28. april

Rapport mangler


7. marsjdag 21. april

Klokken 15.30 stod 42 marsjklare skansegutter klare for avmarsj utenfor Skansen Brannstasjon. Sjefen kunne informere om at det kun ble en liten runde i strøket, på grunn av at korpset skulle få mest mulig tid på oppvisningsøvingen. Etter en kort runde i strøket ble det øvd på oppvisningen, både del1 og del 2.

Etter marsjdagen ble det servert Hotdog til alle de aktive som hadde møtt opp.

Dagen ble avsluttet med parade for fanen


6. marsjdag 14. april - Peppes Pizza

Se bilder

Lørdag 14. april klokken 14.00 stod 42 stolte skansegutter, i Grand Galla, klar til avmarsj utenfor brannstasjonen. På sesongens andre galla-dag var det klart for marsjering til sentrum og Peppes Pizza! Dette er selvfølgelig et av høydepunktene i sesongen, og alle gledet seg veldig

Les mer
5. marsjdag 31. mars


Se bilder

Rapport mangler
Publisert 29. mai 2012
4. marsjdag 24. mars - Kinodag

Den 24.mars var det 42 gutter som hadde møtt opp i grand galla for å delta på årets kinodag!
Filmen i år var valgt av årets sjef og den var som følger: Lorax, Den grønne skogvokteren.

Da man var annkommet kinoen var det tid for å kjøpe litt «digg». Jeg må nesten helt ærlig skrive at kinopersonsalet var meget overrasket over hvor fort man kunne fylle godteposer o.l. Filmen fikk gode kritikker fra skanseguttene, og man likte spesielt godt den humoristiske bruken til DreamWorks!

Da vi kom tilbake på Skansen ble oppvisningen gjennomgått en gang. Dagen ble avsluttet med parade for fanen på skansen klokken 17.00.

Sjef Morten Lygresten

Publisert 29. mai 2012
3. marsjdag 17. mars

- E’ det filmfolk på Skansen?! Sitatet er tatt fra halvtropp i 4.pelotong Anders Lygresten. Denne marsjdagen hadde nemlig gamlekar Eirik Hagesæter bestemt seg for å filme korpset mens vi gikk i strøket! En stor takk til Eirik!

Denne dagen mønstret Skansens Bataljon 41 gutter på linje. Klokken 15.30 var det klart for avmarsj fra skansen og en runde i strøket ble satt til livs.

Dagen ble avsluttet med pelotongfordeling og parade for fanen på Skansen ca kokken 17.00

Sjef Morten Lygresten


Publisert 11. mars 2012
2. marsjdag 10. mars

Se bilder

Lørdag 10. mars var det klart for sesongens andre marsjdag. Klokken 15.30 stilte 40 stolte skansegutter på linje utenfor brannstasjonen. Vi var dessverre ikke heldig med været denne dagen, og det må nok ta litt av skylden for det litt skuffende antallet.

Men Rådet er kjempe fornøyd med innsatsen til alle som kom! Etter en runde i skansestrøket ble sesongens første pelotongfordeling avholdt på Skansen. Før dagen ble avsluttet med parade for fanen.

Skriv om Brushytten og loddsalg ble delt ut etter vi hadde tredd av.

Vi i Rådet gleder oss stort til fortsettelsen av sesongen 2012, og vi håper å se enda flere skansegutter neste lørdag.

Sjef Morten Lygresten


Publisert 29. mai 2012
1. marsjdag 25. februar


Se bilder

Klokken 14.00 stod 40 staute Skansegutter oppstilt utenfor brannstasjonen. I år kan vi vel si oss «heldig» med at værgudene valgte at det ikke skulle snø!

I år hadde sjefen besluttet at vi skulle marsjere over Bryggen, før vi fortsatte til Rothaugen skole. Bataljonen solte seg i både fint vær og glans. Aldri hadde man sett ett så stilig buekorps så tidlig på året!

Videre var det duket for pølsefest på Rothaugen Ungdomskole, hvor det ble servert pølse og brus til guttene, mens foreldre fikk kose seg med kaffe og kaker!

Dagen ble avsluttet med parade for fanen på Skansen klokken 15.30

Sjef Morten Lygresten

ARKIV:
Sesongen 2011
Sesongen 2010
Sesongen 2009
Sesongen 2008
© 2000-2007 Skansens Bataljon & Skanseguttenes Forening,
Skansen Brannstasjon, Øvre Blekevei 1, 5018 Bergen.

Design og drift Lars Petter Jørgensen
Lyst å bli skansegutt?
Meld deg inn i verdens stiligste buekorps; Skansens Bataljon. Hos oss får du være med på
mye moro!

[Les mer]

Korpsets navn er Skansens Bataljon, og dets formål er å samle gutter i godt kameratskap, samt å oppdra dem til veldisiplinerte gutter, som likeledes blir øvet i eksersis og idrett.

§1 Lover for Skansens Bataljon.

Hva er så lystelig å gå som marsjparaden oppå Skansen, hvor Fløyfjell skuer ned derpå, og skogens trær, de vakter står. Mens fanegarden bærer de gamle faner frem og hjem, de unge med geværer alltid ring vil slå om dem.

1. vers "Marsj for Skansens
Bataljon".