Skansegutten.no
Hovedsiden
Informasjon
Nyhetsarkiv
Nyhetsbrev
Fotoalbum
Videoklipp
Gjestebok
Kontaktskjema
Linker
På stedet hvil...
Skansens Bataljon
Informasjon
Sesongprogram
Marsjrapporter
Rådet
Uniformer
Hederstegn
Lover
Historie
Sanger
Skansegutten
Sjefsregister
Kontakt
Foreldregruppen

Skanseguttenes Forening
Informasjon
Styrer/komiteer
Lover
Brushytten
Kontakt


Verdens stiligste buekorps
SKANSENS
BATALJON
stiftet 22. mai 1860

16. mai 2011
Skansens var på stadion

Publisert 26. mai 2011 - Tekst: Sjef Jørgen F.P. Mathiesen

Dagen før dagen, 16. mai, var det duket for fotballfest for samtlige skansegutter. Majoriteten av byens buekorps stilte i én samlet bataljon på Fridalen skole 16.30. Derfra marsjerte den store gruppen gjennom gatene og ned til Stadion. Hver gang jeg snudde meg, fra min posisjon helt foran, og så den enorme prosesjonen bak meg, fikk jeg gåsehud på ryggen. Nærmere 400 buekorpsgutter og buekorpsjenter, blant dem en vanvittig stilig slagergjeng, førte til at vi virkelig fikk vist både bergenserne, og de tilreiste Start-supportene, at det er vi buekorps som eier Bergen by.

Kampen i seg selv var en fin affære for alle Brann-fans, da Bergens andre stolthet, slo Start 2-1. Høydepunktet for mitt vedkommende var imidlertid da alle slagerne entret gressmatten i samlet flokk i pausen. En bedre reklame for buekorpsbevegelsen enn en gigantisk slagergjeng som slår «Brannmarsjen», kan jeg vanskelig tenke meg.

Etter kampen gikk guttene i samlet flokk opp igjen til Fridalen skole, hvor man så gikk hver til sitt, for å samle krefter for den kommende Grunnlovsdagen. Den var bare timer unna, men inngangen til nasjonens festdag, kunne ikke vært bedre for oss buekorpsgutter...







© 2000-2006 Skansens Bataljon & Skanseguttenes Forening,
Skansen Brannstasjon, Øvre Blekevei 1, 5018 Bergen.

Design og drift Lars Petter Jørgensen
Lyst å bli skansegutt?
Meld deg inn i verdens stiligste buekorps; Skansens Bataljon. Hos oss får du være med på
mye moro!

[Les mer]

Korpsets navn er Skansens Bataljon, og dets formål er å samle gutter i godt kameratskap, samt å oppdra dem til veldisiplinerte gutter, som likeledes blir øvet i eksersis og idrett.

§1 Lover for Skansens Bataljon.

Hva er så lystelig å gå som marsjparaden oppå Skansen, hvor Fløyfjell skuer ned derpå, og skogens trær, de vakter står. Mens fanegarden bærer de gamle faner frem og hjem, de unge med geværer alltid ring vil slå om dem.

1. vers "Marsj for Skansens
Bataljon".