Skansegutten.no
Hovedsiden
Informasjon
Nyhetsarkiv
Nyhetsbrev
Fotoalbum
Videoklipp
Gjestebok
Kontaktskjema
Linker
På stedet hvil...
Skansens Bataljon
Informasjon
Sesongprogram
Marsjrapporter
Rådet
Uniformer
Hederstegn
Lover
Historie
Sanger
Skansegutten
Sjefsregister
Kontakt
Foreldregruppen

Skanseguttenes Forening
Informasjon
Styrer/komiteer
Lover
Brushytten
Kontakt


Verdens stiligste buekorps
SKANSENS
BATALJON
stiftet 22. mai 1860

Dugnad på Brushytten
- Fantastisk innsats fra aktive skansegutter !


Publisert: 5. oktober 2012 - Tekst: Sjef Fredrik Tveitnes - Foto: Eirik Hagesæter
Onsdag 3. oktober klokken 17.00 møtte åtte skansegutter ved nedre Fløibanestasjon. De hadde hørt rykter om en dugnad som foregikk oppe ved Brushytten, og at gamlekarene trengte noen ekstra motiverte skansegutter der oppe. På Fløibanen traff vi formannen i Skanseguttenes Forening Jan-Frode. Han var i godt humør han også.

Da vi gikk av banen gikk vi samlet oppover mot Brushytten. Når vi gikk oppover var ikke været så ille. Da tenkte sjefen, som hadde kledd seg i fullt regntøy, at det gjerne ikke var så lurt å ta på seg alt tøyet likevel. Heldigvis for han var det ikke opplett hele kvelden.

Da skanseguttene ankom Brushytten var det allerede en god del biler og gamlekarer på plass. Vi samlet oss, alle som var der, og fordelte oppgavene som måtte gjøres. Det var en god del oppgaver som måtte fullføres, og jeg tror gamlekarene satte stor pris på at skanseguttene kom.

Det begynte å regne innimellom, og flere av skanseguttene og gamlekarene ble veldig våte, unntatt de som hadde regntøy på seg. Det var da vi bestemte oss for å ta en pause, og vi gikk inn i hytten for å få i oss en matbit og noe varmt å drikke. På menyen var det varme hotdogs og skillingsboller. Kaffe og is til dessert. Heldigvis for Johnny Lyngbø kom det påfyll på hotdogs, etter at en av gamlekarene, uten å nevne navnet, tok de tre siste pølsene fra den første serveringen. Etter matpausen var det ut i igjen i regnværet. Med godt fornøyde mager gikk dette som en lek.

Da klokken nærmet seg 20.30, og de fleste oppgaver var fullført, begynte de aktive skansegutter å trekke hjemover. Men ikke tro at de ligger på latsiden etter dette, nå forsetter forberedelse til den kommende sesongen til verdens stilgste «bauekorps».


Fredrik Tveitnes
Sjef Skansens Bataljon

 

© 2000-2006 Skansens Bataljon & Skanseguttenes Forening,
Skansen Brannstasjon, Øvre Blekevei 1, 5018 Bergen.

Design og drift Lars Petter Jørgensen
Lyst å bli skansegutt?
Meld deg inn i verdens stiligste buekorps; Skansens Bataljon. Hos oss får du være med på
mye moro!

[Les mer]

Korpsets navn er Skansens Bataljon, og dets formål er å samle gutter i godt kameratskap, samt å oppdra dem til veldisiplinerte gutter, som likeledes blir øvet i eksersis og idrett.

§1 Lover for Skansens Bataljon.

Hva er så lystelig å gå som marsjparaden oppå Skansen, hvor Fløyfjell skuer ned derpå, og skogens trær, de vakter står. Mens fanegarden bærer de gamle faner frem og hjem, de unge med geværer alltid ring vil slå om dem.

1. vers "Marsj for Skansens
Bataljon".