Skansegutten.no
Hovedsiden
Informasjon
Nyhetsarkiv
Nyhetsbrev
Fotoalbum
Videoklipp
Gjestebok
Kontaktskjema
Linker
På stedet hvil...
Skansens Bataljon
Informasjon
Sesongprogram
Marsjrapporter
Rådet
Uniformer
Hederstegn
Lover
Historie
Sanger
Skansegutten
Sjefsregister
Kontakt
Foreldregruppen

Skanseguttenes Forening
Informasjon
Styrer/komiteer
Lover
Brushytten
Kontakt


Verdens stiligste buekorps
SKANSENS
BATALJON
stiftet 22. mai 1860


2 dager til avreise


Publisert: 22. juni 2012 - Tekst: Lars Petter Jørgensen

Det er kun to dager til skanseguttene sitter seg på flyet, destinasjon Nederland! Skansegutten.no har for lengst startet nedtellingen til dette som skal bli en opplevelsestur av de sjeldne - og du finner mye nyttig informasjon på vår Nederland-side og i vår informasjonsfolder

Nå er gjerne deltagere og foreldre godt i gang med pakkingen, og vi ønsker derfor å komme med en siste påminnelse om hva som er viktig å huske på.

BAGASJE
Deltagerne har anledning til å ta med seg 1 stk. koffert eller bag. Husk at denne skal fraktes med fly, og bør derfor inneha en viss kvalitet. Ingen håndbagasje er tillatt, da vi skal marsjere til Festplassen avreisedagen.

Bagasjen må merkes med et rødt bånd, slik at vi lettere kan skille ut bagasjen ved avhenting. Etter vi har merket bagasjen med navnelapper, blir denne fraktet direkte fra Skansen til Flesland.

Vi har utarbeidet en anbefalt pakkeliste som dere kan se under, denne finner dere også i informasjonsfolderen

  • Normalt klesskift
  • Ytterjakke som tåler regn
  • Idrettstøy og joggesko
  • Håndkle (evnt. badebukse)
  • Toalettsaker
  • 2 stk. Skanse t-skjorter
  • Godt humør
    Sengetøy er tilgjengelig på bosted
    TIPS: Sjekk værmelding før avreise

    Sjekk ut vår informasjonsfolder for mer informasjon om lommepenger etc.

PASS OG EUROPEISK HELSETRYGDEKORT
Pass og Europeisk helsetrygdekort skal leveres til reiseleder ved ankomst Skansen, ha derfor dette lett tilgjengelig. Dette er særdeles viktig fordi bagasjen blir fraktet direkte til Flesland, og deltagerne vil ikke kunne åpne bagasjen før vi ankommer Nederland


MEDALJER

Skanseguttene må ikke bære medaljer når de møter på Skansen. Dette pga. utfordringer i sikkerhetskontrollen. Siden medaljene skal brukes ved tilbakekomst/sesongavslutning, må de enten pakkes i bagasjen eller at de blir tatt vare på av noen som møter oss på Festplassen ved hjemkomst. For dem som pakker medaljene i bagasjen, kan reiselederne samle de inn når vi kommer til Nederland - slik at de lett kan få de tilbake ved hjemkomst.


VÆRUTSIKTER FOR NEDERLAND
Vi som bor i Bergen kjenner jo til at vi ikke alltid kan stole på værmeldingene. Men som en pekepinn på hvordan været på turen blir har vi lagt ut en faksimile av langtidsvarselet fra yr.no, for boestedet i Soest. Følg også gjerne med på værmeldingen tett opp mot avreisedag her

Langtidsvarsel Soest, Utrecht (Nederland)

MER INFORMASJON
Last ned informasjonfolder - der vil dere finne nyttig informasjon som pakkeliste, reiseplan, deltagerliste m.m. Her vil dere også finne kontaktinformasjon til alle turlederne - Ikke nøl med å ta kontakt hvis dere har spørsmål!


Da gjenstår det bare å ønske deltagerne velkommen til Skansen førstkommende søndag klokken 10.00 presis. Vi stiller i uniform, og marsjerer til Festplassen hvor busser venter på oss
Det blir lunsj på Flesland, før flyavgang klokken 14.40







© 2000-2006 Skansens Bataljon & Skanseguttenes Forening,
Skansen Brannstasjon, Øvre Blekevei 1, 5018 Bergen.

Design og drift Lars Petter Jørgensen
Lyst å bli skansegutt?
Meld deg inn i verdens stiligste buekorps; Skansens Bataljon. Hos oss får du være med på
mye moro!

[Les mer]

Korpsets navn er Skansens Bataljon, og dets formål er å samle gutter i godt kameratskap, samt å oppdra dem til veldisiplinerte gutter, som likeledes blir øvet i eksersis og idrett.

§1 Lover for Skansens Bataljon.

Hva er så lystelig å gå som marsjparaden oppå Skansen, hvor Fløyfjell skuer ned derpå, og skogens trær, de vakter står. Mens fanegarden bærer de gamle faner frem og hjem, de unge med geværer alltid ring vil slå om dem.

1. vers "Marsj for Skansens
Bataljon".