Skansegutten.no
Hovedsiden
Informasjon
Nyhetsarkiv
Nyhetsbrev
Fotoalbum
Videoklipp
Gjestebok
Kontaktskjema
Linker
På stedet hvil...
Skansens Bataljon
Informasjon
Sesongprogram
Marsjrapporter
Rådet
Uniformer
Hederstegn
Lover
Historie
Sanger
Skansegutten
Sjefsregister
Kontakt
Foreldregruppen

Skanseguttenes Forening
Informasjon
Styrer/komiteer
Lover
Brushytten
Kontakt


Verdens stiligste buekorps
SKANSENS
BATALJON
stiftet 22. mai 1860


2 uker til avreise


Publisert: 10. juni 2012 - Tekst: Lars Petter Jørgensen

Sesongens absolutte høydepunkt nærmer seg med stormskritt. Om ganske nøyaktig 14 dager reiser 41 aktive skansegutter og 5 gamlekarer til Nederland! Alt er nå klart for en uforglemmelig skansetur, fullpakket med mye moro.

Informasjonsfolderen kan nå lastes ned fra Skansegutten.no. I tillegg har vi lagt ut litt ekstra informasjon under.


Fremmøte 24. juni 2012 kl. 10.00 presis! Pass samles inn på Skansen

Deltagere møter på Skansen klokken 10.00 i full uniform. Reiselederene vil samle inn pass på Skansen, det er derfor viktig å ha dette lett tilgjengelig. Bagasjen (husk å merke denne med en stor rød sløyfe/bånd) vil bli fraktet med egen transport direkte til Flesland, ingen håndbagasje er tillatt. Husk at medaljer må pakkes i kofferten eller at foreldre tar vare på dem til vi kommer tilbake, dette pga. utfordringer i sikkerhetskontrollen.

Korpset marsjerer til Festplassen, hvor en buss vil transportere oss videre til Flesland. Buer, trommer etc. vil bli kjørt tilbake på Skansen fra Festplassen.

Detaljert program for turen finner dere i informasjonsfolderen


Reiseledere/grupper
Deltagerne er delt inn i tre soldatgrupper og en slagergruppe, som vil ha en egen voksen reiseleder fra turkomiteen i tillegg til to offiserer. Reiselederne skal alltid være lett tilgjengelig for deltagerne og via telefon hvis foresatte ønsker kontakt. I tillegg har turkomiteen en egen representant i Bergen.

Dere finner gruppefordeling og kontaktinformasjon til reiselederne i informasjonsfolderen


Trygg på tur
Vi er veldig opptatt av sikkerheten til deltagerne, og reiselederne vil sammen med offiserene sørge for at dette blir ivaretatt til en hver tid. På hver aktivitet vil guttene ha på seg t-skjortene som er laget til turen, i tillegg vil de utstyres med et armbånd som gir informasjon om bosted og telefonnummer til reiseleder.


Hjemkomst / sesongavslutning
Vi reiser fra Nederland i uniform. Flyet lander klokken 16.20 på Flesland. Bagasjen fraktes med egen transport til Skansen. Buss kjører oss til Festplassen, hvor vi ankommer klokken 17.30. Buer, trommer etc. blir fraktet fra Skansen til Festplassen. Her skal også dem som ikke deltar på turen møte. Vi marsjerer til Skansen hvor det blir tradisjonell sesongavslutning.


Videre informasjon
På informasjonsmøtet 31. mai fikk foreldre utdelt informasjonsfolder og t-skjorter som guttene må pakke i bagasjen. Foreldre som ikke deltok på møtet har blitt kontaktet på e-post og noen via telefon. Hvis noen ikke har fått t-skjorter ber vi om de kontakter oss snarest. Husk også at reiselederne alltid er klar for å svare på spørsmål rundt turen - ring oss direkte eller send en e-post til nederland2012@skansegutten.no.


Last ned informasjonsfolder

Tips: Følg med på værmeldingen når dere pakker bagasjen
 







© 2000-2006 Skansens Bataljon & Skanseguttenes Forening,
Skansen Brannstasjon, Øvre Blekevei 1, 5018 Bergen.

Design og drift Lars Petter Jørgensen
Lyst å bli skansegutt?
Meld deg inn i verdens stiligste buekorps; Skansens Bataljon. Hos oss får du være med på
mye moro!

[Les mer]

Korpsets navn er Skansens Bataljon, og dets formål er å samle gutter i godt kameratskap, samt å oppdra dem til veldisiplinerte gutter, som likeledes blir øvet i eksersis og idrett.

§1 Lover for Skansens Bataljon.

Hva er så lystelig å gå som marsjparaden oppå Skansen, hvor Fløyfjell skuer ned derpå, og skogens trær, de vakter står. Mens fanegarden bærer de gamle faner frem og hjem, de unge med geværer alltid ring vil slå om dem.

1. vers "Marsj for Skansens
Bataljon".