Skansegutten.no
Hovedsiden
Informasjon
Nyhetsarkiv
Nyhetsbrev
Fotoalbum
Videoklipp
Gjestebok
Kontaktskjema
Linker
På stedet hvil...
Skansens Bataljon
Informasjon
Sesongprogram
Marsjrapporter
Rådet
Uniformer
Hederstegn
Lover
Historie
Sanger
Skansegutten
Sjefsregister
Kontakt
Foreldregruppen

Skanseguttenes Forening
Informasjon
Styrer/komiteer
Lover
Brushytten
Kontakt


Verdens stiligste buekorps
SKANSENS
BATALJON
stiftet 22. mai 1860

Turkomiteen på tur
DAG 2

Publisert: 22. januar 2012 - Tekst: Lars Petter Jørgensen

Da var vi kommet til dag to av turkomiteens rekognoseringstur til Nederland. I dag pakket vi kamera og notatblokken i bilen og la i vei til Rotterdam. Her besøkte vi en av Nederlands største dyreparker, som imponerte oss stort. Parken kunne by på det meste innen dyreriket, og vi kan nevne i fleng; isbjørner, tigre, løver, ulver, gorillaer, sjiraffer, elefanter, neshorn, haitunnnel og mye mye mer. Parken var bygd opp på en god måte, og vi kunne se stilige dyr hvor enn vi snudde oss. Erlend likte best isbjørnene, og undertegnede synes også han fikk litt merkelig kontakt med apene. Vi gleder oss til å ta med skansegutter her!

Som de morgenfuglene vi er var dagen enda ung når vi forlot dyreparken. Og turen gikk nå videre til Nederlands største fornøyelsespark, Efteling. Selv om det var litt regn i luften fikk vi et veldig godt inntrykk av denne moroplassen. Her var det massevis av gøye aktiviteter for både liten og stor, og vi fikk også testet ut en del av attraksjonene. Erlend prøvde så godt han kunne og lure undertegnede med opp i en stor berg og dal bane uten hell, så vi tok til takke med en litt mindre bane med massevis av lys og effekter. Men gøy var det, og kjenner jeg skanseguttene rett er det ikke mye som blir uprøvd når vi tar turen over i juni. Gled dere!

Når mørket tok over satt vi oss i bilen og kjørte tilbake til hotellet. Etter en bedre middag ble kvelden avsluttet. Og vi sovner nok nå med et stort smil rundt munnen. Dette har vært en veldig gøy dag, og vi gleder oss stort til og forsette arbeidet med å sitte sammen juni programmet sammen med resten av turkomiteen. Vi er nå helt sikker på at vi har valgt et reisested som vil passe utmerket for livlige skansegutter!

I morgen går turen videre til Amsterdam by. Følg med for oppdatering!



IKKE PÅMELDT ?

Vi vil ha med oss alle aktive skansegutter på tur i juni - Vi lover en opplevelsestur av de sjeldne ! Meld deg på hos en offiser i dag

Ønsker du mer info er turkomiteen alltid tilgjengelig på e-post nederland2012@skansegutten.no eller telefon 932 90 761

Du finner all info om Nederland 2012 på vår samleside








© 2000-2006 Skansens Bataljon & Skanseguttenes Forening,
Skansen Brannstasjon, Øvre Blekevei 1, 5018 Bergen.

Design og drift Lars Petter Jørgensen
Lyst å bli skansegutt?
Meld deg inn i verdens stiligste buekorps; Skansens Bataljon. Hos oss får du være med på
mye moro!

[Les mer]

Korpsets navn er Skansens Bataljon, og dets formål er å samle gutter i godt kameratskap, samt å oppdra dem til veldisiplinerte gutter, som likeledes blir øvet i eksersis og idrett.

§1 Lover for Skansens Bataljon.

Hva er så lystelig å gå som marsjparaden oppå Skansen, hvor Fløyfjell skuer ned derpå, og skogens trær, de vakter står. Mens fanegarden bærer de gamle faner frem og hjem, de unge med geværer alltid ring vil slå om dem.

1. vers "Marsj for Skansens
Bataljon".