Skansegutten.no
Hovedsiden
Informasjon
Nyhetsarkiv
Nyhetsbrev
Fotoalbum
Videoklipp
Gjestebok
Kontaktskjema
Linker
På stedet hvil...
Skansens Bataljon
Informasjon
Sesongprogram
Marsjrapporter
Rådet
Uniformer
Hederstegn
Lover
Historie
Sanger
Skansegutten
Sjefsregister
Kontakt
Foreldregruppen

Skanseguttenes Forening
Informasjon
Styrer/komiteer
Lover
Brushytten
Kontakt


Verdens stiligste buekorps
SKANSENS
BATALJON
stiftet 22. mai 1860

På rett vei ...


Publisert: 12. juni 2013 - Tekst: Lars Petter Jørgensen - Foto: Fredrik Tveitnes


Nettredaktøren mener at offiserene kan være stolte av sin innsats denne sesongen.
Her er gjengen samlet på middag etter avslutningen 9. juni


Sesongen 2013 er over og jeg synes det er på sin plass med litt skryt til korpsets offiserer. Min mening er at det har vært noe helt spesielt med denne sesongen, jeg har sett en glød og et engasjement hos korpsets sjef og offiserer som jeg ikke har sett på flere år. For oss som står utenfor og ser virker det som de virkelig har hatt lyst å få til noe positivt. De satt tidlig i gang med å planlegge sesongen og fokuset har hele tiden vært på å aktivisere og glede de aktive skansegutter. De virker målrettet i sitt arbeid og har klare meninger om hva som må til for å løfte Skansens Bataljon til nye høyder.

Skansens Bataljon har også gått litt imot stormen som har rammet flere av de andre buekorpsene, da tenker jeg selvfølgelig på rekruttering av nye medlemmer. Nesten hver eneste marsjdag har det dukket opp nye skansegutter på Skansen. Dette skyldes nok ikke bare direkte verving fra offiserenes side, men det at gutter som allerede går i korpset har det kjekt har stor betydning for at de også får med sine kamerater. Offiserene skal også ha mye skryt for sitt arbeid med å profilere Skansens Bataljon i bybildet. Mange skoler er besøkt, hundrevis av informasjonsfoldere er delt ut og plakater er hengt opp. Selv om dette arbeidet kan virke tungt og meningsløst av og til, er det viktig å vise Bergens befolkning hva Skansens Bataljon er for noe. De fleste foreldre er opptatt av å finne sunne fritidsaktiviteter for sine barn og vi alle er jo alle enige om at buekorps nettopp er det. Forsetter dere med dette kommende sesong er jeg sikker på at enda flere gutter kommer for å melde seg inn.

Nå skal ikke jeg rosemale alt og si at det ikke finnes noe som kan gjøres bedre eller annerledes. Det er det helt sikkert, og det vil det nok alltid være. Det viktigste er at alle trekker i samme retning, og det er noe jeg absolutt mener de har lykkes med i år. Jeg har iallfall fått troen tilbake – forsetter vi i denne retningen tror jeg mange vil se på Skansens Bataljon med stor beundring om få år.

Nå er det sommerferie. Men jeg håper korpsets offiserer bruker litt tid på å tenke på hva de ønsker å gjøre kommende sesong. Hva skal jeg stille som og hvorfor? Hva gjorde vi bra og hva kan vi gjøre bedre? Ikke tenkt så mye på hva alle andre sier du bør gjøre. Føl på det selv og er du klar trenger Skansens deg !

Selv om kanskje noen av de yngre offiserene føler at de ikke har blitt skikkelig hørt eller har fått gjort alt de ville i år er dette noe som vil komme seg etter hvert som dere blir varm i trøyen. Noen vil nok av ulike grunner slutte, men jeg håper virkelig mesteparten er klar for å lede Skansens Bataljon videre. Korpset trenger flinke og engasjerte offiserer for å lykkes!

Til slutt vil jeg fortelle om en samtale som fant sted på Skansen en marsjdag i mai. En skansemor kom bort til meg og utbrøt: - Helsikken kor kjekke de offiserene er! Har dere gamlekarer virkelig vært så flotte en gang? Jeg bare nikket og smilte lurt.

Takk for blomstene på sesongavslutningen. Hadde jeg visst at dere satt så stor pris på mitt engasjement kunne jeg jo gjort mer :)

God sommer!

LP.

Andre som vil skryte av guttene? Skriv gjerne i vår gjestebokAndre innlegg av nettredaktøren:
Hvorfor gidd du
En ny glød på Skansen
Offiser i Skansens Bataljon
Fellesoppvisningen sett fra en gamlekars øyne
© 2000-2006 Skansens Bataljon & Skanseguttenes Forening,
Skansen Brannstasjon, Øvre Blekevei 1, 5018 Bergen.

Design og drift Lars Petter Jørgensen
Lyst å bli skansegutt?
Meld deg inn i verdens stiligste buekorps; Skansens Bataljon. Hos oss får du være med på
mye moro!

[Les mer]

Korpsets navn er Skansens Bataljon, og dets formål er å samle gutter i godt kameratskap, samt å oppdra dem til veldisiplinerte gutter, som likeledes blir øvet i eksersis og idrett.

§1 Lover for Skansens Bataljon.

Hva er så lystelig å gå som marsjparaden oppå Skansen, hvor Fløyfjell skuer ned derpå, og skogens trær, de vakter står. Mens fanegarden bærer de gamle faner frem og hjem, de unge med geværer alltid ring vil slå om dem.

1. vers "Marsj for Skansens
Bataljon".