Skansegutten.no
Hovedsiden
Informasjon
Nyhetsarkiv
Nyhetsbrev
Fotoalbum
Videoklipp
Gjestebok
Kontaktskjema
Linker
På stedet hvil...
Skansens Bataljon
Informasjon
Sesongprogram
Marsjrapporter
Rådet
Uniformer
Hederstegn
Lover
Historie
Sanger
Skansegutten
Sjefsregister
Kontakt
Foreldregruppen

Skanseguttenes Forening
Informasjon
Styrer/komiteer
Lover
Brushytten
Kontakt


Verdens stiligste buekorps
SKANSENS
BATALJON
stiftet 22. mai 1860

Ledig stilling
Sjef for Skansens Bataljon


Publisert: 1. september 2013 - Tekst: Lars Petter Jørgensen - Foto: Eirik Hagesæter


Tidligere sjefer for Skansens Bataljon samlet i 2010


Sesongen 2013 er over og avtroppende sjef Fredrik Tveitnes er reist i militæret. Nå må en ny skansesjef på plass slik at arbeidet mot neste sesong kan starte. Jeg mener bestemt at Skansens Bataljon har hatt en positiv utvikling det siste året, og vi alle håper at denne gode trenden forsetter.

Det er mye snakk om valg for tiden. Men på Skansen er det ikke kommende Stortingsvalg som diskuteres mest. Samme dag er det nemlig planlagt et langt viktigere valg, iallefall for dem som har Skansens Bataljon kjær...

Mandag 9. september klokken 18.00 vil det bli avholdt sjefsvalg i Skansen Brannstasjon. Rådet skal da velge hvem som får pryde sin uniform med tre gullstriper kommende sesong.


Jeg håper aktuelle kandidater tenker seg godt om før de tar skrittet helt ut. Vi som tidligere har vært sjef i Skansens Bataljon vet hvilken betydelig oppgave dette vil være. For å lykkes må en sjef være innstilt på å bruke mye av sin fritid på Skansens Bataljon. Han bør ha evnen til å sette seg klare mål og jobbe systematisk og strukturert for å nå dem. En sjefs viktigste oppgave er kanskje å bidra til å skape god trivsel og godt miljø blant korpsets øvrige medlemmer. Han må også være en pådriver for sine medoffiserer og evne til å formidle gode holdninger og arbeidsglede.

Men å være buekorpssjef er også en helt fantastisk følelse for dem som virkelig er innstilt på å gjøre en god jobb for Skansens Bataljon. Du vil kjenner en stolthet som er helt umulig å forklare med ord.

Godt valg !


Andre innlegg av nettredaktøren:
På rett vei ...
Hvorfor gidd du

En ny glød på Skansen
Offiser i Skansens Bataljon
Fellesoppvisningen sett fra en gamlekars øyne© 2000-2006 Skansens Bataljon & Skanseguttenes Forening,
Skansen Brannstasjon, Øvre Blekevei 1, 5018 Bergen.

Design og drift Lars Petter Jørgensen
Lyst å bli skansegutt?
Meld deg inn i verdens stiligste buekorps; Skansens Bataljon. Hos oss får du være med på
mye moro!

[Les mer]

Korpsets navn er Skansens Bataljon, og dets formål er å samle gutter i godt kameratskap, samt å oppdra dem til veldisiplinerte gutter, som likeledes blir øvet i eksersis og idrett.

§1 Lover for Skansens Bataljon.

Hva er så lystelig å gå som marsjparaden oppå Skansen, hvor Fløyfjell skuer ned derpå, og skogens trær, de vakter står. Mens fanegarden bærer de gamle faner frem og hjem, de unge med geværer alltid ring vil slå om dem.

1. vers "Marsj for Skansens
Bataljon".